Ta kliven, och spring Tjejmilen – i Sälenfjällen

 Snöra på er löpardojorna damer, för nu gör Tjejmilen entré i Sälenfjällen. Boka in lördag den 18 juni i era kalendrar och var med på en njutarhelg i löparstegets tecken, och det i vacker fjällmiljö. 


Tjejmilen har i Stockholm gått av stapeln varje år sedan 1984, med undantag för coronapandemin år 2020. Nu anordnas det en ”Tjejmilen Fjälledition” i Sälenfjällen lördagen den 18 juni, arrangerat av Skistar i samarbete med Marathongruppen.
– Vi vill inspirera människor till ett mer aktivt liv utomhus, fyllt av glädje. Det ska vara en njutarhelg där loppet är kronjuvelen, berättar Skistars Koncept- och eventchef Fredrik Rydén.

Fredrik förklarar att konceptet för Tjejmilen i Sälen är att attrahera den målgrupp som vill komma i gång med träning för en mer aktiv livsstil, och det i form av en hel helg fylld med fokus på aktivitet och avkoppling.
– Vi har därför skapat kringaktiviteter runt loppet. På fredagen blir det uppladdning, och på lördag efter loppet anordnar vi After Run följt av ett Tjejmilen Party på kvällen där man kan fira sin prestation, säger han.
– Förväntningarna på loppet är allt annat än bästa tid, högsta puls och bästa prestation, utan det är mer att få deltagarna att njuta av den vackra naturen med sina väninnor och/eller familjen. Att man får koppla av lika mycket som man får koppla på.

Marathongruppen är en organisation ägt av två ideella föreningar. De står som ansvariga för en rad olika lopp, Tjejmilen såklart, men även däribland Vårruset och Stockholm Marathon.
– Vi gick i tankarna hur vi skulle kunna ta samarbetet med Marathongruppen in i vår fjällvärld, och det är utifrån det som vi till slut hittade ett.

– Inför sommaren 2023 har vi planer på ytterligare lopp på ännu fler destinationer. Men det enklaste nu var att ta ett redan etablerat koncept och göra det i form av en fjälledition. Det är utifrån det perspektivet som det vart Tjejmilen Sälen som vi denna sommar valde att lansera tillsammans med Marathongruppen.

Fyra veckor efter att anmälan öppnade har det redan trillat in en rad anmälningar, och åldersspannet är brett där yngsta anmälda deltagaren är 12 år och äldsta är 74 år.
– Vi är väldigt positivt överraskade över anmälningsläget. När vi satte upp målet med Marathongruppen så hoppades vi på ungefär 1 000 anmälda och redan nu, fyra veckor efter att anmälan öppnades, så har det trillat in 650 anmälningar, säger Fredrik entusiastiskt.

Start och målgång kommer att ske på toppen av Gustavsbacken i Lindvallen. Benen får man först vila hela vägen upp i sittliften för att sedan gå, lunka eller löpa på befintliga sommarleder på Hemfjället och Mellanfjället. 

Sträckan som utgör Tjejmilen är exakt vad det låter som, en mil. Men för att locka fler deltagare har även en sträcka på 5 kilometer lagts till.

– Det är viktigt att vi skapar det för alla, det ska vara ett lågt insteg och man ska kunna göra det utifrån ett gå-lunka-löpa-koncept. Därför har vi också valt att lägga till en kortare sträcka på 5 kilometer för att göra insteget ännu lägre, förklarar Fredrik och fortsätter:

– Det blir alltifrån ett traditionellt löplopp, man ska kunna koppla av, ta en njutminut och verkligen må bra – och det i vacker fjällmiljö.

Skistars koncept- och eventchef Fredrik Rydén.
Dela inlägget

Relaterade inlägg