Årliga Älvstädningen sysselsatte idrottande ungdomar i Malung

TEXT och FOTO Städa Sverige

Under helgen gjorde idrottsungdomar i Malung en insats för miljön och Dalälven i samband med den årliga Älvstädningen. Malungs skid- och friidrottsklubb städade med båda sina sektioner och tog sig an två älvsträckor.

Det städades på olika håll längs med Dalälven den 27-28 augusti och mycket skräp och skrot lyckades städas bort från naturen. Det hittades bland annat cyklar, bildäck, metallstängsel, blomkrukor, utemöbler och massvis med plastförpackningar!

OS-guldmedaljören Björn Ferry har sedan starten 2013 varit ambassadör för Älvstädningen. I vanlig ordning var han på plats längs med älvarna båda helgerna och hjälpte till med städandet. Med sitt starka engagemang och positiva attityd inspirerade han både ungdomar och ledare till stordåd.

Björn Ferry hittade ett rejält (och tungt!) metallstängsel som naturen blev av med.

Insatsen är i sig viktig för vår miljö men idrottsföreningarna får även en ersättning från Städa Sverige och Fortum för sitt arbete. Den går till klubbkassan och används oftast till nytt material, läger eller någon kommande cup.

I år var det lite färre föreningar från Malung-Sälen som deltog jämfört med förra året, då andra evenemang och tävlingar tog deras tid i anspråk.

Antalet säckar skräp och hur många ton som samlats in totalt under Älvstädningen är inte sammanställt än, men resultatet kommer delas inom kort av Städa Sverige och Fortum.

En del av skräpet som hittades längs Dalälven.
Dela inlägget

Relaterade inlägg