Johan Erikssons låt ”Nu börjar vi om” är en av P4 Nästas finalister

P4 Nästa är en musiktävling för såväl etablerade som för nya artister och sänds i Sveriges Radio. Den rikstäckande tävlingen går ut på att nyskrivna låtar, utvalda av en jury, spelas under två veckors tid på den lokala radiokanalen. Låten med flest röster går sedan vidare till en uttagning, och av totalt 25 lokala bidrag väljs åtta låtar ut som får tävla om finalplatsen på riksnivå.

En hoppfull Johan Eriksson. Foto: Julia Eriksson

Johan Erikssons låt ”Nu börjar vi om” har tagit sig till dalafinalen och är ett av fem bidrag som tävlar om en chans att gå vidare i musiktävlingen. Hans låt spelas just nu på P4 Dalarna och röstningen är i full gång.

– Det känns väldigt roligt att låten blev uttagen som en av finallåtarna, säger Johan Eriksson.

Det senaste året har han skrivit låtar på löpande band, både till sig själv och till andra. Finallåten till P4 Nästa har han skrivit tillsammans med Andreas Olsson, sångare och gitarristen i dansbandet Sannex.

–  Jag har skrivit säkert 200 låtar det senaste året, varav 150 som jag inte har gjort något av ännu. ”Nu börjar vi om” är en glad och positiv poplåt, som handlar om längtan efter att få börja om efter en besynnerlig tid i livet, berättar Johan.

Inför finalsändningen, som går av stapeln den 4 juni, har Johan tillsammans med sitt ackompanjerande band bestående av Kristoffer Sundberg, Niclas Fehrm, Tomas Munters och Mats Bender spelat in en liveversion av låten, eftersom liveuppträdandet i år är inställt till följd av pandemin.

–  Vi fick åka till Falun och spela in låten under en kväll. Jag hoppas vi går vidare till riksfinalen, det vore så kul. Så rösta gärna på min låt. Ni får såklart även rösta om ni inte gillar den, skrattar Johan.

Vinnaren koras under sensommaren och låten spelas därefter en tid i Sveriges Radio P4.

Kristoffer Sundberg, Kyle Rosén, Mats Bender, Johan Eriksson, Tomas Munters och Niclas Fehrm efter en lyckad inspelning i radiohuset i Falun under gårdagen. Foto: Tobias Gruhs

SMS-rösta:
Skriv p4dalarna gör ett mellanslag och skriv låt 3, skicka det till 72250 (kostnaden är 1 kr/röst + ev. trafikavgift, du kan rösta max 10 gånger/abonnemang och röstningsomgång).

Dela inlägget

Relaterade inlägg