Utryckningsfordon stulet på Finnmarken: ”Ingenting verkar vara heligt längre”

Under lördagens förmiddag upptäcktes att ett av Räddningstjänstens fordon, en Ford Ranger (pick-up) stulits ur ett garage beläget i Tyngsjö. Dessbättre återfanns bilen efter någon timme, cirka 700 meter norr om Tyngsjö, inkörd i skogen.

Tjuvarna hade brutit upp dörren på garaget, fått tag på en nyckel och kört iväg. Innan de lämnande bilen hade de slangat ur diesel. Polisen har tagit bilen i beslag för att undersöka fingeravtryck med mera. Hur lång tid detta tar är i dagsläget oklart, men när man är färdig kommer räddningstjänsten att få tillbaka bilen.

Fordonet tillhör brandvärnet i Tyngsö, som oftast rycker ut vid larm om skogsbränder, men stöttar även upp ambulansen vid larm om hjärtstopp, då avstånden på Finnmarken, som bekant är väldigt långa. Defibrillatorn har man därför fått behålla i Tyngsjö.

Utryckningsfordonet som stals i Tyngsjö. Foto: Räddningstjänsten Malung-Sälen.

Insatsledare i Malung-Sälens Räddningstjänst, Bo Lundberg var på plats i Tyngsgö under dagen.

Hur vanligt är det att räddningsfordon stjäls?
– Det har säkert hänt i Sverige förut, men jag skulle säga att det inte händer alltför ofta. Det verkar som att ingenting är heligt längre.

Området runt garaget är avspärrat just nu. Polisen inleder en brottsplatsundersökning på måndag.

Garaget där bilen stod. Foto: Räddningstjänsten Malung-Sälen
Dela inlägget

Relaterade inlägg