”Vi är glada över att kunna bidra till en annan form av energi”

I eftermiddags invigdes det nya utegymmet i en liten Corona-anpassad skala  på sportfältet i Malung. Malungs Elnäts VD Daniel Segerholm och kommunalrådet Hans Unander förrättade det hela. Den senare fick hedersuppdraget att klippa bandet. När det fallit till marken joggade en grupp anställda från Malungs Elnät in på området och tog sig direkt an de nya träningsstationerna.

– Vi är glada över att med utegymmets hjälp kunna bidra till en annan form av energi än vad vi är vana vid. Vi hoppas att detta gym kan passa för alla, oavsett ålder och träningsnivå. Motionär eller elit – det ska inte spela någon roll. Vi vill rikta ett stort tack till kommunen och till Malungs IF som har hjälpt oss att få all utrustning på plats, sa Daniel Segerholm.

Malungs Elnät har bekostat och projektlett det nya utegymmet som har anlagts i skogskanten ovanför skyttehallen och skidlekplatsen.

– Jag önskar att vi här i kommunen hade lika många invånare som ni i Malungs Elnät har abonnenter, vilket är ett resultat av det fantastiska jobb ert företag och era anställda gör. Som medborgare i kommunen tycker jag att det jobbet är viktigt. Det här gymmet är ett typexempel på hur företag som ert kan vara med och bidra till samhällsutvecklingen och även ett exempel på hur utdelningen från er går tillbaka till föreningslivet. I det här fallet kommer sportfältet att få ett stort lyft, sa Hans Unander.

Ola Olsson, Jonas Melin och Erik Oskarsson var några av MIF´s representanter på plats. Bakom dem syns en barnanpassad del av utegymmet. Den tog längst tid att montera med 15 pelare som skulle gjutas ned i betong. Totalt har de tillsammans med övriga MIFare som hjälpt till gjutit fast 91 pelare i marken på utegymmets område.

Många lokala företag har ställt upp med utlåning av maskiner och arbetskraft under byggnationen. Ett stort antal MIF:are har ställt upp med mankraft och arbetstimmar. Jonas Melin, som är ordförande i Malungs IF Skidor är en av dem:

– Jag räknade efter häromdagen och totalt har vi som varit här, tillsammans lagt ned drygt 300 timmar på kvällar under 4-6 timmar, vid 10 tillfällen. Det har varit folk från alla MIFs sektioner, drygt 10 personer varje kväll – en riktig kraftsamling.

Personal från Malungs Elnät testar de nya träningsstationerna. Gymmet blir givetvis belyst under kvällstid.

Kommer gymet att fylla sin funktion?

– Ja, det tror jag! Det är modernt, med fint underlag och rejäl utrustning. Och gratis att använda, inte minst. I mitt eget företag införde vi en friskvårdstimme så sent som denna vecka faktiskt och det är tack vare utegymmet. Tack vare det, var det enkelt att äntligen komma till skott.

Amanda Segerholm testar balansbrädorna i barnens eget utegym.
Dela inlägget

Relaterade inlägg