Halloweenracet avgjordes i helgen på Malungs Motorstadion

Halloweenracet avgjordes i helgen på Malungs Motorstadion

För tredje året i rad arrangerade Malungs Motorklubb tävlingen Halloweenracet. En helt vanlig folkracetävling, fast ändå inte. Den var publikfri och platser där det fanns risk för att människor möts på nära håll var avskärmade med plexiglas. Incheckningen för förarna var anpassad för coronarestriktionerna.

Ordförande i Malungs MK Victor Algeblad var nöjd med arrangemanget.

– Vi hade tur med vädret, det var uppehåll under hela dagen. Jag såg inget annat än glada förare. Vi hade bra förutsättningar och det var en rolig tävling.

Folkracetävlingar genomförs i 3 klasser: Junior, Damer/Veteraner (herrar över 50 år) och Seniorer. Foto: Lars Emilsson

I augusti meddelade Svenska Bilsportförbundet att området ”Neder norra”, vilket är det som Malung-Sälen tillhör i motorsportsammanhang, fick börja tävla. Innan dessa hade inga folkracetävlingar arrangerats efter att pandemin bröt ut. Malungs MK ansökte då om tillstånd för att få arrangera.

Under Halloweenracet i Malung kördes 4 juniorfinaler (ABCD), 3 finaler för damer/veteraner (ABC) och 4 finaler för seniorer (ABCD) Foto: Lars Emilsson

Normalt sett kommer 45-60 deltagare, men i år är det extra många som är sugna på att tävla då de bara kunnat göra det så sparsamt, hittills i år.

– Det kom cirka 100 förare med mekaniker, från både när och fjärran. Lite synd att vi inte fick bjuda in publik, men så är det.

Det går tufft till...inte mindre än 7 sådana här "rullningar" inträffade under dagen. Förarna är dock väl skyddade. Foto: Lars Emilsson

Tävlingen kunde genomföras i dagsljus, från första starten klockan 9.15 till sista finalen som gick i mål 16.05. Det var en lyckad tävling där både förare och arrangörer var mycket nöjda. Victor hoppas att man i klubben kommer att kunna genomföra fler tävlingar framöver.

– Om vi får tillåtelse är vår plan att arrangera en vintertävling och tre ytterligare tävlingar i sommar.

Foto: Göran Eriksson

Totalt kördes 11 finaler och 6 förare från Malung och Lima lyckades ta sig till dessa:
Lars-Olov ”Sole” Klahr (Malungs MK) kom 3:a i A-finalen, Seniorer
Rasmus Jernberg (Malungs MK) kom 6:a i A-finalen, Seniorer
Emil Jonsson (Malungs MK) kom 3:a i B-finalen
David Stafås (Lima MS) kom 2:a i D-finalen, Seniorer
Hugo Bengtsson (Malungs MK) kom 4:a i C-finalen, Juniorer
Oliwer Rosengren (Lima MS) kom 4:a i D-finalen

Foto: Göran Eriksson

Totalsegrare i de olika klasserna blev:
Seniorklassen: Morgan Bjerge, MK Team westom
Dam/Veteran: Jan Daniels, Siljan Bilracingklubb
Junior: Oscar Eriksson, Sunnansjö MK

Då publiken inte fick komma bjuder Göran Eriksson på ett filmklipp nedan, där man får se åtminstone ett race. Håll till godo!