Det blir ingen Dansvecka 2021

Det blir ingen Dansvecka 2021

Beslutet är fattat! Detta skriver Svenska Dansbandsveckan i ett pressmeddelande nu på morgonen. Det blir ingen Dansbandsvecka i år 2021. Istället satsar Svenska Dansbandsveckan i Malung på 17–23 juli 2022.

– Det råder fortfarande stor osäkerhet kring tidsplanen för vaccineringen mot Coronaviruset och vilka begränsningar och restriktioner som kommer att gälla under sommaren 2021. Därför fokuserar vi nu på Dansbandsveckan 2022, meddelar Lars Bälter kommunikationsansvarig för Dansbandsveckan.

Dansbandsveckan måste kunna genomföras utan begränsningar och restriktioner. Begränsningar i antal dansgäster på Folkets Park Orrskogen, vid underhållningen från Grönlandsscenen och Tältet i Grönlandsparken mitt i centrala Malung fungerar helt enkelt inte. Dansbandskommittén har därför beslutat att inte genomföra någon vecka 2021 utan blicka framåt och lägga allt fokus på Dansbandsveckan 2022.

– Vi kommer att genomföra en digital dansbandsvecka i år 2021 i någon form, under vecka 29, 18–24 juli utifrån att förra årets digitala dansbandsvecka blev en succé.

– Sedan lägger vi allt fokus och krut på 2022. Vi har redan en plan på hur vi ska utveckla och öka intresset för Dansbandsveckan hos våra dansgäster med 35-årsjubileum och allt. 2022 ska vi leverera och skapa världens bästa och största Dansbandsvecka någonsin med tidernas största dansglädje avslutar Lars Bälter.