Oavgjort i premiären som alla längtat efter: ”Vi styrde spelet!”

Det var en magiskt vacker sommarkväll på Skinnarvallen när Malungs damlag spelade sin första match i Division 2, mot Lysviks IF (Sunne). Ett hundratal i publiken fick se ett sammansvetsat lag som styrde spelet, men efter en del missade chanser blev slutresultatet 2-2.

Efter matchen var forwarden Isabelle Nyhlen nöjd.

– Det var skitkul att spela och matchen höll en bra nivå! Det var roligt att se att vi hängde med. Eller nej, vi gjorde mer än så – jag tycker det var vi som styrde spelet, vilket var så positivt! Matchen blev ett kvitto på att det vi gjort och jobbat för hela hösten och våren har lönat sig.

Målskyttarna Tuva Hedström och Patricia Ögren, tillsammans med Isabelle Nyhlen (i mitten).

Laget har inte en enda träningsmatch i benen och ändå satt passningar och samarbetet där det skulle. Så sent som i förra veckan spelade de sina första sammanhängande 90 minuter och hade egentligen ingen aning om hur de skulle stå sig mot de andra lagen. De spelade med en 4-3-3- uppställning.

– Det var en stor lättnad att spela och märka att vi vet var vi har varandra. Vi hade fler chanser än det andra laget och hade vi bara varit lite mer chill framför mål så…det tar vi med oss till nästa match, nu är vi inskjutna och klara! Jag känner mig stolt efter kvällens match.

Isabelle tycker inte att resultat speglade matchen.

– De får två omställningsmål när vi tappar bollen långt upp i banan och vi hade flera klockrena hörnor som lika gärna kunde ha suttit.

Det var väldigt mycket hörnor i matchen, brukar det vara det när ni spelar?

– Nej, verkligen inte! Men jag tror det berodde på att vi satte hög press på dem, vilket resulterade i mer hörnor än vanligt.

Att spela i värmen var ingenting som spelarna bekymrades av.

– Nej, vi tänkte inte på värmen. Vi var bara så redo och gjorde det jobb vi skulle.

Laget är nu peppade inför nästa match som spelas nästa lördag mot IK Sturehov (Örebro) och för resten av säsongen.

Malungs mål gjordes av Tuva Hedström och Patricia Ögren, i varsin halvlek.

Dela inlägget

Relaterade inlägg