Stina Nilsson debuterar i världscupen i skidskytte

Landslagsledningen i svenskt skidskytte offentliggjorde  under förmiddagen i ett pressmeddelande hur truppen som tävlar i de kommande världscuptävlingarna i Östersund i helgen, kommer att se ut. En av deltagarna är Stina Nilsson.

Efter en rekordsäsong för svenskt skidskytte med 30 pallplatser för det svenska landslaget avslutas nu världscupen på hemmaplan.

De två senaste pallplatserna körde och coachade de svenska åkarna hem genom ett fint samarbete i laget när hela ledarstaben sattes i karantän till följd av ett positivt fall av coronaviruset.

På fredag drar världscupavslutningen igång och det är sprint, jaktstart samt masstart som står på programmet under säsongens allra sista världscuphelg.

– Det ska bli kul att få tävla på hemmaplan, äntligen! Det känns verkligen skönt att få komma hem och göra en fin avslutning här, så jag hoppas verkligen att det blir bra tävlingar och att vi kan se till så det blir spännande hemma i TV-sofforna, säger Linn Persson inför helgens världscupavslutning.

Truppen till de avslutande tävlingarna i Östersund liknar till stora delar det lag som har varit på plats i Nove Mesto de senaste två veckorna. På damsidan kommer dock Stina Nilsson att ansluta till truppen och få chansen att göra sin debut i världscupsammanhang.

 – Stina har visat bra åkform framförallt de senaste IBU-cuperna och vi tror att det är viktigt för hennes utveckling att få chansen att både träna och tävla med de bästa i världen, säger Johannes Lukas om uttagningen.

Den svenska truppen
Damer
Hanna Öberg, Piteå Skidskytteklubb
Mona Brorsson, Finnskoga IF
Linn Persson, SK Bore
Elvira Öberg, Piteå Skidskytteklubb
Anna Magnusson, Piteå Skidskytteklubb
Stina Nilsson, Lima SKG

Herrar
Sebastian Samuelsson, I21 IF
Jesper Nelin, Piteå Skidskytteklubb
Martin Ponsiluoma, Tullus SG
Peppe Femling, Piteå Skidskytteklubb
Gabriel Stegmayr, Dala Järna IK

Världscupavslutningen startar på fredag och samtliga tävlingar går att följa på SVT.

Dela inlägget

Relaterade inlägg