Extrainsatt kommunfullmäktige den 18 januari skjuts upp

Den nya pandemilagen som kom i söndags sätter lite käppar i hjulen för det extrainsatta möte som är planerat i Kommunfullmäktige till kommande måndag, den 18 januari. I och med att det är ett sammanträde som är öppet för allmänheten är det svårt att planera hur många åhörare som kommer.

Kommunfullmäktiges ordförande Jörgen Norén förklarar:

– Vi måste få några dagar på oss att utreda vad den nya lagen innebär för oss när det gäller hur många som får vistas i lokalen och hur kommunallagen påverkas av denna nya lag. Får vi till exempel ha åhörare på plats, eller inte?

Man hoppas ha hunnit utreda frågan så att mötet kan hållas under vecka 4 istället. Kommunen har fram till den 29 januari på sig att svara Länsstyrelsen huruvida man kommer att använda sitt kommunala veto i vindkraftsfrågan, eller inte.

Dela inlägget

Relaterade inlägg