Tomten njuter av några vilodagar innan han snart sätter fart igen

Julaftonen var som vanligt hektisk för tomten. Han började dygnet i Australien och reste sedan i ett zickzackmönster över jordklotet innan han 24 timmar senare, med Rudolfs hjälp, kunde styra in både släde och renar i stallet på Nordpolen. Vi sprang ihop med tomten på Märröberget på juldagen, dit han åkte för att få någon timmes ro och avkoppling.

Hur har den här julen varit?

– Jo, i år var det faktiskt lite svårare än vanligt. Jag ville ju gärna, men jag kunde inte gå in överallt med paketen, på grund av smittorisken, så jag lämnade ofta säcken på verandan. Jag har själv varit lite förkyld och vågade därför inte ta några risker. Jag tog hjälp av nissarna som fick gå in i vissa hus ibland.

Kommer du att dela ut klapparna på samma sätt även nästa år?

– Nej, det tror jag inte. Jag vill gärna kunna träffa barnen lite närmare än vad jag kunde i år. Visst, det var mindre arbetsamt, men inte lika roligt.

Tomten och hans nissar jobbar 352 dagar om året, resten (cirka två veckor) är de lediga.

– Redan nästa vecka börjar önskningarna till nästa år rulla in igen och då börjar vi producera.

Tomten valde att påbörja sin semester mellan Dalarna och Värmland där han njuter av utsikten över vidderna, vandrar omkring i de djupa skogarna och njuter av tystnaden. På Märröbergets topp har han tänt en eld vid vilken han intar tomtemors nedlagda matsäck samtidigt som han värmer sina fötter. Skinnet i skorna hann att bli lite tunt efter alla springmarscher med julklappar.

Dela inlägget

Relaterade inlägg