Sommarstuga vid sjön Femten är ett av de mest klickade objekten på Hemnet

Foto: Andreas Timfält, Husfoto

Fritidshus säljs som aldrig förr över hela landet, vilket delvis tros vara en följd av att människor har ställt in utlandsresor under pandemin och vill ha något eget istället, dit de kan åka under ledigheter. I Malung-Sälen finns de flesta fritidshusen av naturliga skäl i fjällen, men tydligen inte bara där. På 10 dagar har ett fritidshus vid sjön Femten fått inte mindre än 34 327 klick på Hemnet.

– I somras hade vi också två objekt som var klickraketer på Hemnet, men då var det, som sagt sommar och folk letade sommarhus. Att många tittar på fritidshus på fjället så här års är inte alls konstigt, men det här objektet är speciellt eftersom det är ett sommarhus som säljs mitt i vintern. De brukar inte bli så populära, säger Alexandra Kristofic på Svensk Fastighetsförmedling i Malung.

Susanna Torris och Alexandra Kristofic.

Alexandra och kollegan Susanna menar att det finns fler olika anledningar till att sommarhuset vid Femten blivit en favorit på nätet.

– Dels beror det givetvis på det fantastiska läget, precis vid eller nästan i sjön. Vatten finns på båda sidor av huset. Läget är faktiskt unikt om man ser till hela landet – det finns inte många liknande lägen, i alla fall inte i det prisläget. Dels beror det förmodligen på hur man begränsar sin sökning när man letar. Söker man på fritidshus i Sälen, vilket många gör just nu, så dyker även detta upp som en liten udda fågel, säger Susanna Torris.

Ett fritidshus utan el och vatten säljs oftast till lokala köpare. Intresset för huset vid Femten är så stort, så det återstår att se om det stämmer i det här fallet.

Det är inte vanligt att sommarhus är populära mitt i vintern - huset vid Femten är ett undantag. Foto: Andreas Timfält, Husfoto

Många budgivningar har dragit iväg under detta år, tack vare det stora intresset för fritidshus. Ryktet säger att till och med priset på kolonilotter i storstäderna har stuckit iväg i pris.

– Egentligen är det tokigt att lägga ut ett sommarhus mitt i vintern, men kanske visar det sig att det är precis tvärtom i det här fallet – ett sommarhus mitt i vintern blev istället unikt, funderar Susanna.

Dela inlägget

Relaterade inlägg