Johanna Skottheim efter säsongens tävlingspremiär: Ett skönt kvitto på att jag har utvecklats ännu mer

I helgen var det tävlingspremiär för Sveriges skidskytteelit. Flera åkare från Lima SKG deltog och presterade med blandade resultat. Johannas Skottheims fjolårssäsong var hennes bästa hittills och resulterade i att hon denna säsong tillhör landslagets A-trupp. På lördagens tävling slutade hon på en andraplats efter Hanna Öberg, vilket hon var nöjd med.

– Det kändes som ett bra kvitto på att jag har utvecklats ännu mer i år. Jag gjorde inget topplopp, men det var klart godkänt. Det visar att min nivå är högre. När jag skjuter fullt och åker hyfsat fort, då går det bra.

Johanna har en väldigt bra höst bakom sig, där hon befunnit sig i Östersund har kunnat träna på som hon planerat. Senaste veckorna har landslaget befunnit sig i Idre där de har tränat och förberett sig inför en säsong som kommer att bli annorlunda, jämfört med tidigare.

– Antalet tävlingar blir detsamma som innan, men antalet platser där vi tävlar har halverats, för att minimera resandet. Istället för att vi, som tidigare, tävlat i ungefär en vecka på samma ställe, tävlar vi nu två veckor,  fast med fler tävlingar. 

Arkivbild. Foto: Jenny Eriksson

Åkare och ledare kommer dessutom att vara väldigt isolerade från andra lag och ha så lite kontakt som möjligt, när de väl är på plats. Huruvida de får resa till och mellan olika länder återstår att se, det beror på respektive lands olika strategier för att bekämpa smittspridningen vid det aktuella tillfället. Säsongen sträcker sig fram till slutet av mars. Johanna tycker att det nya upplägget känns tryggt.

Söndagens lopp gick desto sämre och Johanna minns inte placeringen, det är inget hon fokuserar på.

– Man kan se det från olika håll. Jag är självklart inte alls nöjd med söndagens lopp, men det finns mycket jag kan ta med mig därifrån. Saker som jag kan utveckla och göra bättre. I det stora hela är det skönt att vara igång och jag fick en bra start i lördags efter att ha förberett mig väl.

Närmsta veckorna blir Johanna fast, hemma i Östersund, som det ser ut. Under gårdagskvällen (måndag) offentliggjorde landslagsledningen vilka som får åka världscup och där fanns, som väntat, Johannas namn med på listan. Det betyder att hon om ungefär två veckor kommer att packa sina väskor igen för att resa till världscuppremiären i Kontiolahti, Finland. Den 28:e november står hon på startlinjen när distansloppet på 15 kilometer ska avgöras.

Lima SKGs övriga placeringar från helgens tävlingar:

Lördag
Johanna Skottheim, 2
Stina Nilsson, 11
Simon Hallström, 10
Tobias Arwidson, 13
Hampus Bexelius, 57

Söndag
Johanna Skottheim, 14
Stina Nilsson, 27
Tobias Arwidson, 4
Simon Hallström, 16
Hampus Bexelius, 60

Dela inlägget

Relaterade inlägg