Rekord i backen

21-årige Luis Reinhardt kommer från Karlshamn och jobbar sin tredje säsong i Stöten, i receptionen. Anledningen till att han ville jobba i fjällen var att han ville lära sig åka bräda. Det har han gjort, med besked. Förra året ville han slå en kompis rekord för antal åk under en dag. Kompisen hade ett dagsrekord på 100 åk – Luis åkte 101… Vid det tillfället sa han ”aldrig mer”.  I år kunde han ändå inte hålla sig eftersom han visste att det faktiskt inte var ett omöjligt rekord att slå, även om det nu var hans eget. I onsdags gjorde han slag i saken.

Med favoritmusiken, Frank Sinatra och Greta van Fleets i öronen och extra energi i ryggsäcken hela dagen, lyckades han slå sitt eget rekord med ytterligare tre åk. Vid dagens slut, efter att sista liften på kvällsskidåkningen stängt kl. 21.00 hade han susat nedför backarna 104 gånger, under totalt 12 timmar. Till saken hör att han hela dagen åkte med gipsad hand, då han för några veckor sedan vurpade med sin bräda och bröt båtbenet.

När han kom till botten av backen efter det allra sista åket fick han frågan hur han mådde.

– Bra! Men trött, jag kommer att vara riktigt mör i morgon, det är jag medveten om. Nu blir det en lååååång varm dusch och sedan sovmorgon i morgon.

Luis Reinhardt. Foto: Magnus Dovallius
Dela inlägget

Relaterade inlägg