Dölgårdens verksamhet öppnar igen: Vi längtar efter våra ungdomar!

Dölgårdens verksamhet öppnar igen: Vi längtar efter våra ungdomar!

Dölgården i Malung och UG i Lima öppnar inomhusverksamheten till veckan.

I mitten av mars, när Coronapandemin var ett faktum, fick Dölgården lov att stänga sin verksamhet både i Malung och Lima, för att förhindra smittspridningen. Under senare delen av april öppnade man upp lite lätt igen med utomhusaktiviteter som man fortsatte med fram till sommaren. Den första september startade man höstterminsverksamheten, fortsatt utomhus, men nu äntligen ska man flytta in igen.

– Vi har varit utomhus sedan mitten av april och nu mot höstkanten har vi börjat frysa lite, så nu är det dags att vi fortsätter inomhus, säger Stefan Reuterwall, ansvarig för Dölgårdens verksamhet.

Utomhus har de pysslat med en massa olika saker: fisketävlingar, tipspromenader, skattjakter, naturstigar, brännbollsturneringar och frisbeetävlingar. För att bara nämna några. I Lima har uppslutningen varit något större än i Malung.

När det nu är dags att fortsätta inomhus har man vidtagit en hel del olika åtgärder för att verksamheten ska fungera ur ett smittskyddsperspektiv.

– Det får bara vara ett begränsat antal ungdomar inne i lokalerna samtidigt, 20 stycken i Malung och 15 stycken i Lima, beroende på att lokalerna där är lite mindre. Vi har även begränsningar i hur många som får vara i vissa rum. Flaskor med handsprit finns utställda överallt och allt fika i cafeét är antingen inplastat eller inslaget i papper. Dessutom är kioskdisken försedd med plexiglas, fortsätter Stefan.

Biljardbordet med dess köer på väggen längtar efter att få bli använda igen... och på tisdag är det dags! Foto: Erik Hansson

Efter en månad kommer Stefan med kollegor att göra en avstämning om man ska fortsätta på samma vis eller eventuellt ändra på något. Någon form av restriktioner kommer sannolikt att hänga med ända fram till årsskiftet.

– Vi vet att ungdomarna längtar efter att äntligen få komma inomhus och vi längtar efter dem! utropar Stefan.

 På måndag slår Dölgården upp portarna och på tisdag är det UGs tur.