Sanna var snubblande nära att ta sig tillbaka till Mästarnas Mästare: ”Det var riktigt surt!”

Sanna var snubblande nära att ta sig tillbaka till Mästarnas Mästare: ”Det var riktigt surt!”

Foto ovan: SVT/Janne Danielsson.

Ni som följt Mästarnas Mästare i SVT vet att Sanna hamnade i nattduellen mot Frida Östberg, i program nummer två. Detta efter att i första programmets första gren ha briljerat när hon utklassade de andra i benböj. Hon gjorde 330 benböj på fem minuter, medan tvåan i den tävlingen, före detta tennisspelaren Johanna Larsson klarade av 287. Sanna var med andra ord helt överlägsen. Programledaren Mikael Leijnegards ord löd: ”Segersiffran är ju galen!”.

Foto: SVT/Janne Danielsson

Sanna tävlade i sin grupp mot inga mindre än Johan Olsson (längdskidåkning), Frida Östberg (fotboll), Bengt Gustafson (volleyboll) och Johanna Larsson (tennis).

Efter benböjen följde ”Siffersläden” där Sanna hamnade på femte plast, bara några sekunder efter Frida Östberg, som hon länge ledde över. I Lerduveskyttet hamnade hon fyra och så även i ”Majslabyrinten”. I den fruktade tävlingen ”Sisyfos” (där deltagarna ska rulla ett 60 kilo tungt klot upp- och nedför en backe, i två omgångar), som återkommer varje år i Mästarnas Mästare, blev det en bronsplats. En prestation så god som någon.

Sanna (längst till vänster i bild) vann grenen "Knäböj" överlägset. Foto: SVT/Janne Danielsson

Efter ovanstående tävlingar låg Frida Östberg sist i den sammanlagda tabellen och var klar för nattduell. Eftersom Sanna låg näst sist bestämde Johan Olsson, som vunnit tabellen, att även hon skulle hamna i nattduell. Återigen var hon där tätt efter Frida Östberg som lyckades knipa den lysande staven två gånger, medan Sanna tog den en gång. Därmed hamnade hon hos Pernilla Wiberg i Mästarkvalet, där de mästare som förlorat nattduellen får chans att ta sig tillbaka till tävlingen.  

Sanna vann flest dueller i kvalet och inför finalen, där hon tävlade mot Therese Alshammar (simning) och Tomas Eriksson (fyrspann), fick hon därför ett försprång. Ett försprång som hon höll och utökade inför det sista momentet där deltagarna skulle stapla bokstavsklossar i rätt ordning ovanpå varandra, för att sedan kasta en sten på bokstavsstapeln tills alla klossar föll. Sanna gjorde allt rätt och riktigt, men fick besked om att något ändå inte stämde. Hon dubbelkollade och dubbelkollade, tills hon insåg att en av klossarna saknades och låg kvar i säcken som de från början låg i… Therese Alshammar hade vi detta laget kommit ikapp och gick om Sanna med några enstaka sekunder.

Foto: SVT/Janne Danielsson

När Malungsbladet når Sanna dagen efter Mästarkvalet har sänts säger hon:

– Finalen i Mästarkvalet kändes nästan lika illa att se nu på TV som det kändes på plats i Båstad, ha ha! Det var riktigt surt. När jag ledde finalen så stort var det så klart supertrist att en sådan miss avgjorde hela grejen. Men så är det att tävla – för att vinna måste allt stämma.

Vad är du mest nöjd med i tävlingarna?

– Jag är så klart mest nöjd över första tävlingen, benböjen, som jag vann! Jag hade gärna sett sett fler av den typen av tävlingar.

Sanna var alltså snöpligt nära att ta sig tillbaka till tävlingen – det var bara en sketen liten träkloss som på något vis lyckades klamra sig fast inne i jutesäcken. Retligt värre! Hon är dock tacksam över att ha fått vara med om hela upplevelsen i och runtom programmet.

Vilken var den roligaste upplevelsen som du tar med dig framåt?

– Den roligaste upplevelsen var helt klart att få träffa och lära känna alla deltagare på det sättet. Det är helt annat än att bara se dem i intervjuer och sociala medier. Vi pratade vardagsbekymmer och drack kaffe ihop. Sedan var det också väldigt kul att få visa upp sporten på det sättet som det gjordes i programmet och även mina egna prestationer under karriären. Det var en otroligt häftig upplevelse att få se en sådan hyllningsfilm om sig själv. Man blir väldigt berörd när man tänker tillbaka på allt man fått vara med om.