Johanna Skottheim är uttagen till morgondagens distanslopp i VM

Johanna Skottheim är uttagen till morgondagens distanslopp i VM

Sverige har fått en fantastisk start på VM i Pokljuka med tre medaljer på fem lopp. Näst på tur i programmet är distans för såväl damer som herrar, och idag presenterades det lag som tagits ut till tävlingarna. Johanna Skottheim från Lima tar plats i laget medan Mona Brorson får avstå denna distans.

Ett brons i den inledande mixstafetten signerad Martin Ponsiluoma, Sebastian Samuelsson, Linn Persson och Hanna Öberg. Dessutom ett guld i sprinten till Martin och ett silver till Sebbe i söndagens jaktstart. Sverige har minst sagt visat på god form i inledningen av VM i Pokljuka, Slovenien, inte minst på herrsidan.

 – Vi har ju verkligen fått en fantastisk start på mästerskapet med det inledande bronset i mixstafett, Martins guld i sprinten och Sebbes silver i gårdagens jaktstart. Vi hoppas kunna fortsätta på samma positiva linje framöver och då även lyckas få till det och plocka medaljer även på damsidan, säger landslagstränare Mattias Nilsson.

Redan imorgon, tisdag, är det dags för damerna att ge sig ut i spåret igen efter en vilodag. Det är 15km distanstävling som står på schemat, där Hanna Öberg förra året placerade sig precis utanför pallen med sin fjärdeplats. Herrarna får en extra vilodag och återgår till tävlandet på onsdag, då också dem i form av en distanstävling.

Det uttagna laget innehåller bara en förändring från de tidigare individuella tävlingarna under VM, då Johanna Skottheim går in i laget.

– Laget liknar till stora delar det som körde både sprint och jaktstart, eftersom det är det lag vi tror har bäst chans till fina resultat också under distansen. Sen vill vi ge Johanna Skottheim chansen då hon har visat på bättre form för varje dag här nere och därför tar hon en plats i laget till morgondagens tävling, säger Mattias Nilsson i ett pressmeddelande.

Det svenska laget till distanstävlingarna

Distans damer, tisdag 12.05
Hanna Öberg
Elvira Öberg
Linn Persson
Johanna Skottheim

Herrar distans, onsdag 14:30
Martin Ponsiluoma
Sebastian Samuelsson
Peppe Femling
Jesper Nelin

Arkivbild. Foto: Nicklas Olausson