Fotbollsplan på Storbygärdet sönderkörd: ”Så jäkla meningslöst som allra helst!”

Fotbollsplan på Storbygärdet sönderkörd: ”Så jäkla meningslöst som allra helst!”

Sommaren 2018 kördes en av fotbollsplanerna på Storbygärdet i Malung sönder av en bil. Nu har det hänt igen, men på en intilliggande plan. Igår kväll körde någon, av spåren att döma, i hög fart och sladdade runt, runt i cirklar över den aktuella planen. På tre områden på planen ser det idag ut som när ett litet barn blir argt och ritar cirklar i affekt på ett papper, sett från ovan.

Marken där planerna är belägna ägs av kommunen, men det är Malungs IF som sköter om dem. Kenneth Persson jobbar som vaktmästare hos föreningen:

– Det känns så jäkla meningslöst som allra helst! Det förstör allt jobb vi lagt ned, men framför allt blir ungdomarna lidande, både de som spelar fotboll där om somrarna i föreningen, men även de som är där och spontanidrottar.

Förra gången var det spår kvar under hela säsongen efter sönderkörningen. Den här gången kan det ta längre tid eftersom det var kallt i backen och det har bildats frostbränningar.

– Min gissning är att spåren kommer att ligga kvar hela nästa säsong och även en bit in på nästa, om inget görs. Om man ska försöka laga det måste det fyllas på jord, sås gräs och luftas och då måste vi stänga av planen i 1-2 månader, då ingen kan vara där och spela.

Planerna på Storbygärdet används främst under tidig vår och under Skinnarcupen. Under den period när planerna används underhålls de minst två gånger i veckan, cirka fyra timmar vid varje tillfälle.

– Det är så ansvarslöst och dumt och det värsta är att det är andra än de eller den som gjort det som får lida. Dels de ungdomar som nu inte kan spela fotboll, dels de övriga bilförare som sköter sig och aldrig ens skulle komma på tanken att göra något sådant här.

Marie Troos på MIFs kansli meddelar att föreningen förmodligen kommer att göra en polisanmälan, så fort de fått en överblick över vilka skador som finns.