IKEA öppnar mitt i Sälen

IKEA öppnar mitt i Sälen

IKEA fortsätter sin satsning på mindre enheter där kunder erbjuds hjälp att planera allt från kök till garderober – detta för att komma närmare sina kunder runt om i landet. Nu öppnar IKEA nästa enhet och det på Sälfjällstorget i Sälen. Syftet är att nå fler och göra det lättare att få hjälp med att planera, inreda och beställa produkter. 

I somras berättade IKEA om sina planer att öppna mindre enheter för planering i ett antal städer runt om i landet. Först ut blev Norrköping och därefter har IKEA öppnat inte mindre än 6 mindre enheter runt om landet. 

Redan till vecka 8 planera IKEA att öppna ytterligare en sjunde enhet för planering och det på Sälfjällstorget 5 i Sälen. Därmed blir IKEA mer tillgängliga för sina kunder i Dalarna, eftersom det nya formaten är tänkt att komplettera de redan etablerade varuhusen, e-handeln och IKEAs digitala lösningar. 

– Vårt upptagningsområde för kunder är stort med stora avstånd. Därför vill vi förbättra vår service genom att etablera oss närmare våra kunder och erbjuda dem en ny mötesplats . Vi hoppas att detta ska förenkla och förbättra möjligheten för de många människorna att skapa en bättre vardag, säger Jessica Öhlund Market Manager Borlänge/Gävle. 

I vår enhet ska kunderna kunna möta heminredningsexperter och få personlig service för att planera sina hem eller beställa produkter ur hela sortimentet. Alla produkter levereras sedan dit du önskar, men inga produkter går att ta med sig hem direkt.  

– Människor besöker IKEA av många olika anledningar. Därför erbjuder vi fler alternativ att besöka oss beroende på vad du som kund behöver. I våra stora varuhus finns allt IKEA har att erbjuda, men när kunder vill ha hjälp med att planera ett kök eller beställa en smart garderobslösning ger de nya formaten oss möjlighet komma närmare människor i deras vardag där de lever, arbetar och rör sig, säger Jessica Öhlund. 

Detta är IKEAs nya enhet i Sälen:  

 • Butiken i Sälen är 50 kvadratmeter stor, belägen på Sälfjällstorget 5.
   
 • Här kan våra kunder inspireras av olika delar av vårt sortiment samt få personlig service och hjälp med att planera och inreda alla olika rum hemma. 
   
 • Genom digitala tjänster och personliga planeringsmöten kan våra kunder få hjälp att planera ett nytt badrum, kök, en hel garderobsvägg eller göra ett omtag på vardagsrummet.
     
 • Ingenting går att köpa med sig från butiken, men allting går att få levererat hem. Dessutom går det att få hjälp med montering.
 • Omkring 4 personer kommer att arbeta i studion i Sälen. 

Jessica Öhlund

Pressmeddelande 9/2 2022, IKEA