Back to Backbyn – Malungsbladet flyttar sin redaktion

Back to Backbyn – Malungsbladet flyttar sin redaktion

Lagom till midsommar kommer de sista färgpatronerna och de sista kontorsstolarna att lämna Malungsbladets nuvarande lokaler strax intill trafikljusen i Malung, vid Lisellska Torget. Anledningen är den flytt av företaget som är påbörjad och kommer fortgå fram till slutet av juni. Från och med vecka 27 hittar ni istället redaktionen på Backbyvägen 50A, precis norr om hängbrons fäste, på östra sidan älven.

Från allra första början fanns Malungsbladet på Lisagatan, men flyttade senare till Myckelbyn (angränsande grannby till Backbyn) och 2012 blev lokalerna på Lisellska Torget företagets hemvist.

Malungsbladets ägare Johan Kyhlberg förklarar varför man flyttar:

– Jag har köpt det gamla skinnföretaget Henjos före detta fastighet i Backbyn. Jag hade haft mina ögon på det här huset i närmare 15 år och för något år sedan fick jag tillfälle att köpa det. Renoveringsbehoven var enorma, men läget är fantastiskt!

Fastigheten byggs nu om till kontor och lägenheter. I ett av kontoren kommer Malungsbladets redaktion att finnas, i markplan. Lokalerna blir mindre än de nuvarande, men ger plats till den tekniska utrustning som krävs dels för att producera tidningen och dels för att utföra de reklambyråuppdrag som Malungsbladet bistår olika företag runtom i kommunen med.

Hit - till byggnaden precis norr om hängbrofästet, flyttar Malungsbladets redaktion inom kort.

Utifrån sett kan det vara svårt att tro att det finns ett nytt innandöme i byggnaden, men det gör det! Fasaden däremot kommer att se trevligare och trevligare ut, allt eftersom.

– En stor insats har gjorts för att uppdatera byggnaden till 2021 års standard med ventilation, värme, fiber och så vidare. Att den egna verksamheten med Malungsbladet ska husera i dessa lokaler har varit självklart från start. Dock hade inte vi eller någon annan räknat med pandemiåret, vilket gjort att de ursprungliga planerna har tvingats justeras något.

Med coronaåret i ryggen känner Johan att det kommer bli tryggt att få större egen kontroll på exempelvis hyreskostnader.

I närtid är det full fart med flytten för personalen.

– Det ska bli skönt när flytten är klar och vi åter kan koncentrera oss på Bladet och utvecklingen framåt.

Sedan några veckor tillbaka kan Malungsbladets läsare hitta senaste nytt i den nyligen framtagna appen med det självklara namnet: Malungsbladet

– Att annonsera i papperstidningen är det traditionella sättet, men som en tidning vars avsikt är att leva kvar även i framtiden måste vi följa med i utvecklingen och därför erbjuder vi fler sätt att annonsera hos oss, appen är en del.

Appen har tagits fram eftersom man sett hur frekvent Malungsbladet läses via mobiltelefonen.

– Man kan nu alltid ha Malungsbladet med sig i fickan, via telefonen. Det är en fördel då både reportage, artiklar och inte minst annonser blir mer lättillgängliga. Täckningen för annonsörerna blir ännu större och får dessutom en kort ledtid. Ett utmärkt komplement till pappersprodukten med andra ord.

Papperstidning, app eller hemsida, Malungsbladet finns i alla dess former, men rent fysiskt är de inom kort, åter ”Back in Backbyn”.

Isabell, Jessica och Jenny är i full färd med att packa och arkivera.