Årets Företagsledare 2020 i Dalarna är Gustav Eriksson, VD på Kläppen Ski Resort

Årets Företagsledare 2020 i Dalarna är Gustav Eriksson, VD på Kläppen Ski Resort

Fotograf till bilden ovan: Patrik Eriksson/Dalarna Business

Idag (torsdag) har den årliga Stjärngalan, arrangerad av Dalarna Business, presenterat sina vinnare via en digital ceremoni. Ett av priserna gick till Malung-Sälen genom Gustav Eriksson, VD på Kläppen Ski Resort. Han vann priset som ”Årets Företagsledare 2020”.

Den klassiska sportfrågan: Hur känns det?
Det är såklart jätteroligt! Och hedrande. Jag är glad över att jag lyckats hålla det hemligt, jag visste om det innan eftersom prisceremonin spelades in i förväg. Jag blev ombedd att åka till Borlänge för en inspelning, men de sa inget om att jag vunnit. Men de uppmanade att jag skulle klä mig i kavaj, ”eftersom det vara gala”, så jag anade ju vartåt det lutade.

Varför tror du att just du vann?
Jag antar att vi gör något sorts avtryck i Dalarna med allt vi satsat på.

Det gör ni alldeles säkert i och med att ni vann priset som ”Årets Företag 2019”, förra året, men nu var ju det här priset personligt till dig…?
Jo, det är sant. Jag tror det har gått till så att det är flera från företaget som nominerat och kanske även andra från vårt område. Sedan har juryn tagit fram några toppkandidater som har intervjuats och så har några ur personalen tydligen intervjuats, men jag vet inte vilka.

Mmm, du undviker frågan skickligt… Varför tror du att just du vann?
Åh, jag är så dålig på sådant…jag vet inte varför.

Försök!
Jaa…. jag kanske är inspirerande och jag försöker att se alla.  Eftersom jag är uppväxt i den här verksamheten så har jag provat på alla arbetsuppgifter som finns på anläggningen, vilket gör att jag kan hoppa in och hjälpa till och hugga i överallt. Det gör jag ganska ofta – är det något som krånglar så vet personalen att de kan kalla på mig.

På Facebook kunde man härom veckan se att du var ute och körde pistmaskin, det är alltså ett exempel på det?
Ja, precis! Just den dagen hade vi maskiner som stod redo, men ingen personal, så då hoppade jag in.

Var ska priset stå?
Det ska stå på hedersplats på jobbet såklart! Det känns ändå som att det mest är Kläppens pris. Jag vill se det så, i alla fall. Jag hade aldrig fått det, om det inte varit tack vare hela teamet som jobbar här ute på berget, som vi säger. Det är lika mycket deras pris – utan dem, är inte det jag gör möjligt.

I ”tack-intervjun” på den digitala sändningen nämner Gustav att det är en ära att få vinna priset bland så många fina och genuint duktiga dalaföretag och att det är extra roligt att priset tilldelas någon inom besöksnäringen. Han känner sig också hedrad över att få pris för något som är hans passion.

Juryn angav nedanstående motivering för sitt beslut:

”Denna passionerade företagsledare har i hela sitt liv byggt en vision att överträffa kundernas förväntningar och skapa underhållning såväl i som utanför backen. Med stort engagemang och förståelse för alla medarbetares utmaningar, satsar han och teamet på att bygga en upplevelse för gästen som håller många generationer framåt.”

Gustav Eriksson med sitt pris och diplom. Priset får hederplats på jobbet, då han tycker det är hans teams pris, lika mycket som sitt eget. Fotograf: Patrik Eriksson/Dalarna Business

Stjärngalan arrangeras av ”Dalarna Business” – en förening av företag i Dalarna, för företag i Dalarna. Stora som små, från Grövelsjön till Avesta. Från Grängesberg till Furudal. Och allt däremellan.