7,7 miljoner till utveckling av timmerterminalen i Malungsfors

7,7 miljoner till utveckling av timmerterminalen i Malungsfors

Naturvårdsverkets projekt Klimatklivet beviljar bolaget Västerdala Terminal och Järnvägsspår AB 7,7 miljoner kronor i stöd för att vidareutveckla virkesterminalen i Malungsfors. Pengarna ska användas för att bygga ut virkesterminalen med stickspår och loadplatelastning av sågat virke.

 Det innebär bland annat att Fiskarhedens Trävaru AB kommer att kunna transportera gods i containrar från virkesterminalen i Malungsfors och vidare ut i världen.

– Det här är ett kliv i vårt hållbarhetsarbete att framöver kunna köra ännu mer gods från sågverket på järnvägen, så vi ser väldigt positivt på det här, säger Magnus Larsson, vd Fiskarhedens Trävaru AB.

Magnus Larsson, VD för Fiskarhedens sågverk.

– Det här är ett stort steg för vårt bolag, att kunna erbjuda transporter på ett helt nytt sätt, alltså via containrar, säger Olle Larsson, ordförande i Västerdala Terminal och Järnvägsspår AB.

– En väldigt positiv utveckling för att få över ännu mer transporter till järnvägen och minskar på så sätt lastbilstransporterna på våra vägar. En bra sak för klimatet, säger Hans Unander (S).