Team MORX, Lag Hasselborg och Malungs OK har visat framfötterna i helgens sport

Team MORX, Lag Hasselborg och Malungs OK har visat framfötterna i helgens sport

CURLING
Sofia Mabergs och övriga medlemmar i Lag Hasselborg ångar på i Curling-VM. Hittills har de 5 segrar och 1 förlust (mot Kina). Nästa match spelas idag (tisdag) klockan 17 mot Schweiz. I morgon ställs de mot RCF (Rysslands Curlingförbund) och USA.

Lag Hasselborgs resultat hittills:
SVERIGE – KANADA 6-5
SVERIGE – ESTLAND 7-4
SVERIGE – DANMARK 9-3
SVERIGE – JAPAN (matchen uppskjuten på grund av coronafall i TV-teamet)
SVERIGE – KINA 5-7 
SVERIGE – SKOTTLAND 7-4
SVERIGE – TJECKIEN 7-3

Sofia Mabergs lägger en stöt under en VM-match. Foto: WCF

RALLY X NORDIC
Mats Oskarsson kämpade till sig en 5:e plats i lördagens final och en 2:a plats i söndagens final i Supercar Lites som kördes i Nysum, Danmark. 11-årige Pontus Oskarsson som gjorde debut i Crosscar Junior tog sig till semifinal både på lördagen och söndagen. På söndagen råkade han ut för en lättare krasch, men klarade sig lyckligtvis utan skador.

Foto: Jakub Nitka

ORIENTERING – ELITSTAFETTEN
De sörmländska skogarna kring Hälleforsnäs verkade, totalt sett, inte vara de mest gynnsamma för Malungs OK Skogmårdarnas tre deltagande lag, två på herrsidan och ett på damsidan. Herrarnas förstalag hamnade slutligen på en nionde plats efter att ha åkt lite jojo upp och ned i resultatlistan under tävlingens gång. Som bäst låg de på en 5:e plats. Andralaget på herrsidan landade på en 30:e plats och damlaget diskades dessvärre efter en felstämpling.