Region Dalarna byter från dolt nummer till synligt

Region Dalarna byter från dolt nummer till synligt

Från och med torsdag 18 mars kommer telefonnummer 010-249 99 90 visas när verksamheter från Region Dalarna ringer till allmänheten. Detta meddelade Region Dalarna i ett pressmeddelande under tisdagen. Tidigare har dolt/skyddat nummer visats.

De verksamheter som idag visar dolt nummer ändras till 010-249 99 90. Verksamheter som sedan tidigare har valt att visa det egna numret påverkas inte.

–Dolt nummer har framför allt använts för att värna om patienters integritet, men både verksamheter och patienter har upplevt dolt nummer som ett hinder. Genom att använda synligt nummer ökar chansen att fler besvarar samtal från vården. Det kommer bland annat att underlätta i vaccinationsarbetet som Region Dalarna nu står inför, säger Karin Hasslund, systemförvaltare vid Region Dalarna.

När du söker efter telefonnummer 010-249 99 90 på nätet och hos nummerupplysning visas Region Dalarna, dock kan vissa nummerupplysningstjänster och appar visa fel adress ihop med telefonnumret.

– Vi har noterat att vissa tjänster visar fel adress och har varit i dialog med operatörer och nummerupplysningsföretag för att försöka lösa detta, säger Karin Hasslund.

Automatiskt svar
När du ringer 010-249 99 90 hör du det intalade meddelandet:

”Du har ringt Region Dalarna. Någon inom regionen har sökt dig. Det här numret visas vid samtal från Region Dalarna istället för att visa skyddat eller dolt nummer. Om vi behöver nå dig så återkommer vi senare. Växeltelefonisterna har inte möjlighet att spåra vem som har sökt dig. Tack för ditt samtal”.

Foto: Unsplash