Nu går det undan – dags för 30+ att boka vaccin!

Nu går det undan – dags för 30+ att boka vaccin!

Idag öppnar bokningen för alla från 30 år och uppåt meddelar Region Dalarna i ett pressmeddelande.
– Vaccinationsviljan i Dalarna har hittills varit väldigt hög. Vi hoppas att det fortsätter så att vi snart kan lätta på restriktioner och rekommendationer, säger Anders Lindblom, smittskyddsläkare.

I Dalarna pågår nu vaccinering i fas 4 och 122 574 personer – över hälften – av alla över 18 år i länet har fått en första vaccindos mot covid-19.

Från och med idag, tisdag den 1 juni, kan alla födda 1991 och tidigare boka sin vaccinationstid genom att gå in på webbplatsen 1177.se/Dalarna. Vaccineringen är gratis. Samtliga godkända vacciner mot covid-19 ger bra skydd mot allvarlig sjukdom redan efter en dos.

Under fas 4 vaccinerar Doktor.se och Kronans Apotek på uppdrag av Region Dalarna. Vaccinationstider för dos 1 finns att boka från och med den 9 juni.

Dos-2-vaccineringen rullar på parallellt och nästan en fjärdedel har nu också fått en andra dos, 55 344.

– Vi vill understryka att de nya vaccinationstiderna som nu är bokningsbara gäller enbart för dos 1. Den som redan fått dos 1 behöver inte själv göra något för att få dos 2 utan kommer att tilldelas en tid, säger Olof Ehrs, vaccinsamordnare.

Så här gör du:

På 1177.se/Dalarna finns en bokningssida för vaccinering mot covid-19 som utifrån vald kommun slussar invånarna till vaccinationsplats. På respektive vaccinatörs sida finns sedan information om vad som gäller, vilka tider som finns att boka och hur man ska gå tillväga om man inte kan boka tid digitalt.

Det går inte att ringa till sjukvårdsrådgivningen på 1177 eller till sin vårdcentral för att boka tid. De som redan kallats till vaccination mot covid-19 av sin vårdcentral ska inte boka in sig på nytt.

Vaccinationsplatser öppna för 30 plus

Kronans Apotek:

  • Malung
  • Sälen
  • Säter