Alsie Express lanserar ny flyglinje mellan danska Sønderborg och Sälen

Alsie Express lanserar ny flyglinje mellan danska Sønderborg och Sälen

Det danska flygbolaget Alsie Express lanserar en ny flyglinje mellan Sønderborg och Scandinavian Mountains Airport Sälen-Trysil. Flygbolaget ser linjen som en långsiktig del i sitt utbud. Under första året flyger man torsdagar och söndagar mellan vecka 2-8 2022. Upptagningsområdet för Sønderborg Lufthavn är förutom danska resenärer också den nordtyska marknaden. Även Nederländerna ligger inom räckhåll för den nya flyglinjen.

– Vi glädjer oss åt att kunna erbjuda en direktlinje från Sønderborg Lufthavn till Sälen-Trysil. En stor fördel vi ser är den korta transfertiden från att våra resenärer landar till att de är på plats i skidbacken. Den kortaste transfern tar bara 10 minuter, säger Dennis Rybasch, vd på Alsie Express, i ett pressmeddelande.

– Alsie Express och Sønderborg Lufthavn har ett stort upptagningsområde i både Danmark och de norra delarna av Tyskland och Nederländerna. Där vet vi att vi har många skidintresserade och vi tror verkligen att det här kan bli en populär flyglinje i många år framåt. Säger Gunnar Lenman, vd på Scandinavian Mountains Airport.

Korta fakta:

Torsdagar och söndagar 13 jan – 27 feb 2022

Flygtiden är 120 minuter

Flygbiljetterna är bokningsbara redan nu