Se den spännande fotoutställningen om Jofa av Berit Djuse

Se den spännande fotoutställningen om Jofa av Berit Djuse

Den 1-30 oktober på Malungs bibliotek visas fotoutsällningen. Jofa var under många år den största industrin i Malung och de flesta Malungsbor har kopplingar till arbetet där.

Berit Djuse har jobbat som pressfotograf sedan början av 1980-talet. Hon har frilansat sedan 1995 som fotograf, fotokursledare och de senaste tio åren även som reporter. Nu jobbar hon mestadels som lokalredaktör för Siljan News på frilansbasis. Det har blivit en hel del ”första spadtag” och ”företagsnedläggningar” fotograferade under alla dessa år.

Fotograf Berit Djuse

Vid sidan om det brinner hon för att dokumentera vardagen med sin kamera. Att frysa tiden innan sista tåget gått eller innan den sista hjälmen har tillverkats är hennes signum.

I drygt ett år dokumenterade hon sista året på Jofas fabrik, huvudkontor och lager. Sedan 2013 sker all produktion i Asien, numera med CCM – loggan på produkterna. Lagret finns fortfarande kvar i Malung. Det gick åt drygt 70 rullar svartvit film till dokumentationen. En arbetsplats där arbetare och tjänstemän frikostigt delade med sig av sin vardag.

Foto: Berit Djuse