På måndag släpper Dansbandsveckan 1200 biljetter till 6 dansbandkonserter i vecka 29

På måndag släpper Dansbandsveckan 1200 biljetter till 6 dansbandkonserter i vecka 29

Ifjol kördes ”Digitala Dansbandsveckan” då den ordinarie ställdes in på grund av pandemin. I år uppdaterar man konceptet och kör ”Digitala Dansbandsveckan Live”. Detta kan man göra tack vare att restriktionerna nu börjar släppa. På måndag släpper man därför de 1200 biljetterna till 6 dansbandskonserter, som kommer att genomföras live på Dansbana 2 på Orrskogen. Dock kommer de gäster som lyckas knipa biljetterna inte att kunna dansa – det blir sittande konsertpublik, som kommer kunna njuta av efterlängtad musik och en 3-rätters-meny.

Niclas Fehrm och Lars Bälter presenterade under torsdagens förmiddag Dansbandsveckans biljettsläpp till de sex konserterna.

Från första juni gäller att 50 personer får närvara vid ett evenemang med sittande konsertpublik inomhus. Från första juli gäller 300 personer, men Dansbandsveckan väljer att sälja 200 biljetter per kväll för att kunna skapa regelrätt avstånd mellan borden.

– Vi tror det är viktigt att vi fortsätter att göra någonting vecka 29, så att publiken vet att vi finns och att de fortsätter ta för vana att det är i Malung saker händer under denna sommarvecka. Dessutom är vi en stor motor för dansbandsbranschen och detta är ett sätt för den att visa upp sig. Alla dansband har lidit ont under pandemin, vissa har inte kunnat spela på snart två år, säger Dansbansveckans marknadsansvarige Lars Bälter.

Förra året körde man en Digital Dansbandsvecka, men utan band och publik på plats.

Givetvis kommer konserterna även att sändas digitalt på Facebook så att alla som vill kan ta del av dem. Varje kvällssändning kommer att bli två timmar lång, varav en och en halv timme är ämnad till själva dansbanden och deras musik. Den återstående halvtimmen kommer ägnas åt interaktiva inslag, såsom tävlingar och frågor som varvas med intervjuer och eventuellt några kortare förinspelade inslag. Programledare är musikern Johan Eriksson från Malungsfors och dansfenomenet Tony Irving kommer också att med verka på något sätt.

På dansbana 2 kommer konserterna att spelas. Publiken får sitta och njuta av musik och mat.

– Att vi valt att lägga sändningarna klockan 19-21 beror på att restaurangverksamhet inte får ha öppet längre än till klockan 22. Om vi slutar klockan 21 finns möjlighet att mingla lite innan man går hem, förklarar Lars.

Niclas Fehrm berättar att konsertmenyn i dagsläget inte är helt fastställd, men att det blir samma för- och efterrätt under veckan. Däremot kommer man att växla mellan två huvudrätter innehållande kött, varannan dag. Det blir tallriksservering och självklart finns vegetariska alternativ.

”Digitala Dansbandsveckan Live” är möjlig att genomföra tack vare partnerna Landshypotek Bank, Viking Line och Malungs Kommun.

Niclas och Lars var nöjda med att kunna presentera positiva nyheter.

De dansband som kommer att spela under veckan tillhör, precis som vanligt under Dansbandsveckan, Sveriges mest populära.

– Vi vill locka hit så många gäster som restriktionerna tillåter. Vi vet att Dansbandsveckan är väldigt viktig för både företag och föreningar i bygden och vill bidra med vi kan för att få folk till Malung, även om det inte alls blir samma mängder som vanligt. Man kan säga att vi öppnar upp lite smått i år med 1200 besökare, skrattar Lars.

Rekordåret 2012 sålde Dansbandsveckan drygt 50 200 biljetter på de sju dagarna de arrangerade dans och som mest har det varit närmare 10 000 personer inne på Orsskogen.

– I fjol hade nog de flesta som jobbar med Dansbandsveckan abstinensbesvär i juli och framför allt under vecka 29. Själv bytte jag ut panelen på garaget hemma, då det helt plötsligt fanns tid. Jag tycker det är fantastiskt kul att vi kan erbjuda våra besökare denna lösning i år! Även om det ”bara” är 1200 personer så är det bättre än fjolårets noll, konstaterar Lars.

Biljetterna släpps på måndag 7/6.

Före år 2020 hade aldrig Dansbandsveckan i Malung ställts in. Förra året var man beredd på att fira sitt 35-årsjubileum, men nu skjuts det upp till 2022. Att ”räkna” 2020 och 2021 års digitala arrangemang som fullvärdiga har inte varit aktuellt.

– Nästa år tror jag att vi kommer att få väldigt mycket folk till Dansbandsveckan. Folk har en längtan efter socialt umgänge och våra besökare har kanske en ännu större längtan efter att få just dansa!

Biljetterna till evenemanget släpps måndagen den 7 juni kl. 13.00 på dansbandsveckan.se och kommer att kosta 795 kronor. 

De dansband som kommer att spela är: 
• Måndag 19/7 – Streaplers
• Tisdag 20/7 – Donnez
• Onsdag 21/7 – Blender
• Torsdag 22/7 – Martinez
• Fredag 23/7 – Callinaz
• Lördag 24/7 – Sannex