Kôm te Fôss ôm du tôss!

Kôm te Fôss ôm du tôss!

Så här i Halloweentider är spöken och andra läskiga varelser sugna på att skrämmas. Ett av dessa spöken kunde bara inte bärga sig…nu hade det ju väntat ett helt år – nu måste något hända! Hen kontaktade några likasinnade skräckinjagande vänner som också de var svältfödda på att se skärrade barn- och vuxenansikten. Några intensiva möten, kreativa diskussioner och råa skratt senare var den planerade spökvandringen ett faktum.

Det visade sig att de var långt ifrån ensamma om att längta efter lite spänning och kanske till och med lite skräck… Över 150 personer, från 4 år och upp till vuxen ålder, kom till Spökvandringen i Malungsfors igår kväll. Spökgänget var tvungna att dela upp besökarna i 8 olika grupper med 20 minuters mellanrum mellan starterna.

Många hade gått "all-in" och klätt ut sig.

I ljuset av ficklampor, gatlampor och diverse andra ljuskällor togs besökarna med på en vandring runt skolområdet i Malungsfors där de möttes av lyktmannen och clowner. Ryktet säger att någon till och med blev kidnappad… Deltagarna omgavs under hela färden av spöklik bakgrundsmusik och ledsagades av svarta damen (som faktiskt var rätt trevlig).

Nöjda och delvis lite skärrande deltagare. Men bara lite.

Så….hur läskigt var det då?! 

Omdömena var nästan lika många som det var olika åldrar på deltagarna:

Någon stursk 5-åring som precis haft gråten i halsen efter vandringens final svarade:
– Det var inte läskigt alls!
7-åringarna: Jag vill gå igen!
9-åringarna: Jag visste att det skulle vara så här, jag blev inte rädd!
Tonårstjejerna: Fnitter.
De vuxna: Skratt och diskussioner om var på vandringen de ”hoppat till” mest.

Vem vill möta den där figuren en sen kväll...?

På frågan om de kommer sova gott ikväll svarade majoriteten: Jaaaaaa! En del svarade däremot inte alls…

Vilken tur.

Spökgänget hade förberett sig väl.

I brist på andra evenemang i dessa tider verkade merparten, ja faktiskt de allra flesta, vara mer än nöjda med att kunna hitta på något på Halloween över huvud taget. Spökgänget inte minst. Efter 8 springmarscher, klättringar på tak, skakningar i flertalet galler, ålanden under diverse gömställen och mängder av skrik var de troligtvis mycket goda vänner med huvudkudden sent igår kväll. I morse sade de gissningsvis ”God morgon!” med hesa stämmor.

Spökgänget somnade ovaggade igår kväll.