Ikväll pratar Holly från Mobyn med Draken i SVTs Bolibompaklubben

Ikväll pratar Holly från Mobyn med Draken i SVTs Bolibompaklubben

Drutten och Jena, Televinken och Björne. Alla är de forna gestalter i SVTs olika barnprogram. Nu för tiden är det dock Draken som är frontfiguren i det barnprogram som sedan många år är tongivande i SVT, nämligen Bolibompa. Fråga ett barn av idag om de kan dansa drakdansen, så får du garanterat se vajande händer i vädret, snurrar och en skakande rumpa – alla kan den. Måndagen den 22 mars införde man ett program som heter Bolibompaklubben, där barn får ringa in via videosamtal och prata med Draken. Ikväll har turen fallit på Holly fem år, från Mobyn.

Samtalen med Draken är förinspelade och i Hollys fall spelades det in redan i slutet av mars. Samtalet föregicks av att Holly fått information på förskolan om att man kunde skriva till Bolibompa om man ville prata med Draken. Mamma Sabina hjälpte till att maila.

– När barnen pratar med Draken får de alltid visa något, så vi fick fylla i ett formulär där Holly fick berätta vad hon ville visa och skicka med en bild på det, berättar Sabina.

Draken är en populär figur hemma hos många barnfamiljer. Holly och lillebror Aston kan båda dansa drakdansen.

Holly blev sedan uppringd och fick prata med personal från Bolibompa och någon dag senare gjordes den ”riktiga” inspelningen. Mamma och pappa ombads då att inte vara med.

– Draken ringer alltid till något barn i slutet av programmet och efter han har lagt på brukar han dansa drakdansen. Vi ringde med både datorn och mobilen när jag pratade med honom, fast jag såg honom bara på datorn, berättar Holly.

Holly brukar titta på Draken och Bolibompaklubben varje dag.

Vad pratade du och Draken om?

– Det kommer jag inte ihåg, det var så länge sedan. Men Lilja har också pratat med Draken, hon visade ett marsvin som hette Göran!

Lilja är Hollys kompis från Malung som var med i programmet och pratade med Draken i början av april.

Lilja Gunnarsson från Myckelbyn har också pratat med Draken.

Föräldrar som läser denna artikel för sina barn kan hoppa över följande stycke.

Inuti drakdräkten döljer sig skådespelaren Cecilia Olin som utsågs till att vara draken bland över 800 sökande. Vid utnämningen sa hon till SVT att det bästa med det nya konceptet Bolibompaklubben var att det var interaktivt, att det finns barn med i studion och att man får interagera direkt med barn, via video, från hela landet.

Att vara Draken är också ett tufft jobb med en krävande dräkt.

– Man måste kunna nå ut genom dräkten, agera med kroppen och rösten. Det är utmanande för dräkten väger en del och det är varmt, sade Cecilia inför premiären.

Vad det var som Holly visade för Draken vill hon inte avslöja.

– Du får titta på Bolibompaklubben ikväll, så får du se!

Bolibompaklubben sänds varje dag i SVT kl. 18.00, men videosamtalen med barn visas bara måndag till fredag. Det går även att se på SVT Play.