Vansbrosimningen ställer in

Vansbrosimningen skriver under måndagen på sin hemsida:
Den 12 maj meddelade regeringen att man från och med den 1 juni kommer lätta något på restriktionerna för motionslopp. Vansbrosimningen har sedan dess fört en tät dialog med smittskyddsläkare, Länsstyrelse, polisen samt inte minst den lokala sjukvården i Vansbro hur detta beslut påverkar
möjligheterna att kunna genomföra arrangemanget.

Den samlade bilden är att pandemin håller kvar sitt grepp. Restriktionerna i olika omfattning kommer tolkas strikt och ligga kvar under stora delar av sommaren, sjukvården både regionalt och lokalt är belastade och slutkörda. Även om man kan se ljuspunkter med vaccinationer och en nedåtgående kurva i smittspridning, dödsfall och inlagda patienter på intensivvården räcker inte tiden till.

Man har väntat in i det längsta men nu har man kommit till vägs ände och måste fatta ett beslut hur man ska göra med sommarens simtävlingar. Länge har man levt på hoppet om att kunna genomföra någon slags variant av Vansbrosimningen 2021 men har landat i att det inte går att arrangera Vansbrosimningen 2021.

– Vi ställer in Vansbrosimningen på grund av rådande restriktioner som i praktiken gör det omöjligt för oss att erbjuda ett arrangemang, men vi ställer också in med respekt för den hårt belastade sjukvården. Vi vill inte riskera att bidra med mer börda för dem, säger Tomas Viker generalsekreterare för Vansbrosimningen.

Man hoppas att få träffa alla deltagare nästa år och genom Vansbrosimningens Home Edition i sommar. 

De som är anmälda till årets lopp kan nu välja på att antingen flytta sin startplats till nästa år, eller delta i Vansbrosimningen Home Edition. I det senare fallet får man tillbaka halva startavgiften.

Foto ovan: Andreas Hansson

Dela inlägget

Relaterade inlägg