Krislägesavtalet tas i bruk från och med idag (tisdag)

Region Dalarna meddelade vid halvtretiden idag (tisdag) att krislägesavtalet tillämpas från och med nu.

Man har beslutat att avtalet ska tillämpas inom intensivvården på Falu lasarett. Beslutet gäller fram till och med 18 april.

– Under påskhelgen har vi löst bemanningen på IVA i Falun med extrapass vilket inte är hållbart i längden. Med krislägesavtalet får vi längre pass och längre veckoarbetstid. Därmed får vi lättare ihop schemaläggningen, säger divisionschef Tomas Riman.

Antalet vårdplatser inom intensivvården har utökats för att hålla jämna steg med det ökade inflödet av covid-19 patienter i behov av intensivvård. Patienter har också transporterats med ambulanshelikopter till andra regioner för att säkerställa tillräcklig intensivvårdskapacitet i Region Dalarna.

Krislägesavtal fungerar som en kortsiktig lösning för att kunna säkra bemanningen inom hälso- och sjukvården under extremt ansträngda perioder.

Dela inlägget

Relaterade inlägg