Två JVM-medaljer till Malungs Skidgymnasium

Igår (tisdag) tog Hanna Aronsson Elfman guld i storslalom i Junior-VM och kan alltså titulera sig världsmästare. Idag (onsdag) tog ännu en elev från gymnasiet en silvermedalj i slalom: Moa Boström-Müssener.

Hanna ledde igår redan efter första storslalomåket och i andra åket hade hon tredje snabbaste tid, vilket räckte till seger.

Hanna sade igår till skidor.com:
– I andra åket kände jag lite att när jag kom ut på flacken var jag tvungen att öka lite och det var också lite svårare i det åket, men det räckte i alla fall, säger Hanna på väg hem till hotellet efter sitt guld.

Som färsk juniorvärldsmästarinna hade hon inte riktigt hunnit smälta det som nyss hänt.
– Har nog inte riktigt förstått det ännu, men det känns väldigt roligt. Jag hade också siktet inställt mot medalj, men att det skulle räcka så långt som till guld hade jag kanske inte riktigt räknat med, säger Hanna.

Moa med guldet. Foto: Skidor.com

Idag låg Moa Boström-Müssener på en fjärdeplats efter det första åket. Hon hade sedan femte tid i det andra, en tid som lyfte henne hela vägen upp till silverpengen.

Sara Rask, som också är elev i Malung, var snabbast i det första åket, men tappade i det andra och slutade på en åttonde plats i dagens slalom.

En riktigt bra insats av hela gänget! Stort grattis!

Dela inlägget

Relaterade inlägg