Sju nya inrikesflyglinjer till Scandinavian Mountains Airport

Nu kommer resebolaget TUIs kunder att kunna åka på skidresor till Sälenfjällen.  De lanserar sju nya flyglinjer till Scandinavian Mountains Airport. Under hela vintersäsongen kan resenärer från Stockholm, Göteborg och Malmö borda planen som tar dem till vintersemestern. Linjerna öppnar i december och flygdagar blir torsdagar och söndagar. Under större helger och lov kommer man även att kunna flyga från Växjö, Norrköping, Ängelholm och Köpenhamn.

Gunnar Lenman är vd på Scandinavian Mountains Airport:
– Jag är stolt och glad att vårt kreativa samarbete med TUI ger våra resenärer denna möjlighet. Det är otroligt glädjande och signalerar framtidstro, säger han i ett pressmeddelande.

Han ser det som positivt att flygdagarna blir torsdagar och söndagar, då det möjliggör långweekendresor, kortveckor (söndag-torsdag) och hela veckor. Han tror att det uppskattas av kunderna.

– De här linjerna öppnar också upp nya och goda möjligheter för näringslivet att snabbt och enkelt ta sig till t.ex. Stockholm, Göteborg eller Malmö.

 Åt andra hållet blir det enkelt för näringslivet i Malung-Sälen att ta sig till andra orter.

Tommy Serban är kommersiell chef på TUI:

– Skidresor är något vi länge tittat på att lansera, nu såg vi en möjlighet. Vi hoppas att många av våra kunder uppskattar möjligheten att enkelt kunna flyga direkt med oss till en av de mest populära skidorterna i Sverige. Målet är att kunna ta en frukost hemma, landa på nya flygplatsen i Sälen och sedan äta en lunch i skidbacken. Sälen och Trysil erbjuder bra möjlighet till aktiviteter i frisk fjälluft. Jag tror många längtar efter det.

Dela inlägget

Relaterade inlägg