OS-framgångarna fortsätter

Efter att eleverna på den alpina delen av skidgymnasiet kommit hem till Sverige var det freeski-elevernas tur att ”ta över stafettpinnen” nere i Lausanne. De gjorde ingen besviken och såg till att ytterligare tre medaljer landade i Malung-Sälen. Bokstavligen denna gång, eftersom både Jennie-Lee Burmansson och Melwin Morén tävlar för Sälens IF.

Jennie-Lee kan, som bekant jämföra förra veckans tävlingar med ”riktiga” OS eftersom hon del tog i vinter-OS i PyeongChang 2018. Det är en viss skillnad, men ändå inte jättemycket säger hon:

– Det är ganska likt, men kanske lite mindre uppståndelse inför och efter, men det var ändå samma känsla, även om en del saker kanske var ”mindre” än i PyeongChang. Nu kunde vi ha fullt fokus på själva tävlingarna.

Jennie-Lee kom i början av säsongen tillbaka från sin skada, som förstörde hela förra säsongen och hon hade hunnit delta i en världscuptävling i Frankrike, innan Ungdoms-OS. Hon var lite osäker på hur det skulle kännas att vara i tävlingsbacken igen:

-Jag var lite nervös, men knät kändes stabilt och bra, så det var bara en härlig känsla, det är jätteroligt att vara tillbaka! Jag ville sätta åken så bra som möjligt och tyckte att jag gjorde det – det var toppen!

Vädret visade sig från sin allra bästa sida under tävlingarna i Lausanne med strålande sol och några minusgrader och ingen vind – perfekta förhållanden med andra ord. Organisationen kring tävlingarna var fantastisk, menar Jenni-Lee. Även hon vittnar, precis som de alpina eleverna, om att hon lärt känna idrottare från andra sporter under spelen, något som man sällan ges tillfälle till under ”vanliga” tävlingar.

Det finns ytterligare ett skidgymnasium i Sverige där man kan studera Freeskiing, i Vännäs utanför Umeå, men det var endast elever från Malungs skidgymnasium som kvalat in till Ungdoms-OS: William Mathisen, Jennie-Lee Burmansson, Wilma Johansson och Melwin Morén.

Nästa vecka drar Jennie-Lee till Kanada för att tävla i slopestyle-världscupen och Melwin åkte direkt till Crans Montana där han tog ett silver i Europa-cupen. Just nu befinner han sig i La Cluzac (Frankrike) för fortsatt tävlande.

Jennie-Lee Burmansson, 17 år, Sälen
Brons i Slopestyle
Brons i Big Air
Melwin Morén, 17 år, Sälen
Silver i Slopestyle

Foto: Pontus Nordström

Dela inlägget

Relaterade inlägg