Stina Nilsson är skadad

Svenska Skidskytteförbundet meddelade under torsdagen att Stina Nilsson skadat sig. Rullskidolyckan där Stina ramlade i en utförsbacke inträffade under ett träningspass i Östersund. I fallet skadade hon armbågen.

Landslagsläkare Lykke Tamm säger att vara trygg med den expertis Stina har tillgång till Östersund och hon har goda förhoppningar om att läkningen ska gå bra. När det gäller träningen så får hon inte köra med två stavar eller belasta armbågen på 6 veckor, istället blir det alternativ träning.

– Det är inga problem att genomföra träning men vi får vara lite kreativa och hitta lösningar så Stina kan träna men samtidigt läka på bästa sätt. Jag har redan anpassat hennes träningsplan och hon är snart igång med alternativ träning. Stina kommer jobba tätt med Marcus Bystedt vår fysioterapeut för rätt stöd, säger Head Coach Johannes Lukas.

Nästa vecka skulle Stina ha deltagit i SM i Rullskidskytte i Dala-Järna.

– Det är tråkigt för Stina att missa ett värdefullt tillfälle att träna på sina tävlingsrutiner men vi ser framåt och kommer göra allt för att Stina kommer vara väl förberedd till Sverigepremiären på Idre Fjäll 14-15 november, säger Sportchef Anna Maria Uusitalo.

Stina är försiktigt positiv efter skadan. Foto: Arkivbild.

Stina själv väljer att se på händelsen så här:

– Det känns givetvis väldigt tråkigt att kraschen resulterade i en fraktur, men jag känner mig samtidigt otroligt tacksam att jag har ett så bra team runt mig. Jag ska inte glömma bort att det är en fraktur, men jag känner mig redan mycket bättre och tror på snabb läkning. Visst har jag sagt att jag har ett exemplariskt bra läkkött?

Många vet att Stina är en mästare på många sätt – att komma tillbaka efter en skada, det har hon gjort förr och enligt pressmeddelandet göra hon allt i sin makt för att rehabilitera skadan så snabbt det går. Malung-Sälenborna tvivlar inte och håller tummarna för snabb läkning. God bättring Stina!

På Stinas Instagramkonto finns nedanstående inlägg.