Life Padel öppnar padelhall i Fiskarheden i december

Life Padel öppnar padelhall i Fiskarheden i december

I måndags kunde man på vår hemsida läsa om att delar av Rosengrens fastighet i Malung byggs om till en fullstor idrottshall. Nu är det dags för ytterligare en ny hall i kommunen. Mitt på raksträckan söder om Fiskarheden, vid lastbilsinfarten till sågverket – det är platsen för två nya padelhallar som öppnar i december. Det blir fyra banor uppdelade i två byggnader. Dels i det befintliga tält som står där redan idag, dels i en nybyggd tältlösning, från Italien.

Padel är en sport som växt explosionsartat i Sverige det senaste året, framför allt i storstäderna. Det är en blandning av squash och tennis.

Dessa små skyltar i vägkanten syns lite här och där, runtom i dalgången just nu. Foto: Rickard Ryen

Företaget Life Padel har sitt säte i Göteborg och ägs av Padel Invest, där Patrik Bengtsson är VD. Företaget har nu valt att etablera sig i Transtrand.

– Padelsportens succé hänger samman med att det är enkelt att lära sig, inga krångliga regler. Det är lätt att komma igång och det är socialt.

Padelhallen i Fiskarheden kommer att innehålla 3 dubbelbanor och en singelbana.

– Det är vi och fastighetsägaren som bygger hallen och delar på investeringarna. Jag tycker det är ett perfekt läge mellan Malung och Sälen. Vad jag vet så är närmsta padelhall i Mora och det är kanske lite väl långt att åka för att spela, även om man är van vid avstånd på era breddgrader har jag förstått, skrattar Patrik när vi når honom på telefon.

Vid en av infarterna mitt på "Fiskarheden-rakan" kommer de nya padelhallarna att stå. Foto: Rickard Ryen

Om man är nybörjare och inte vet hur man bär sig åt eller har koll på vilka regler som gäller?

– Vi kommer att anordna träningstillfällen och nybörjarkurser med vår tränare Pontus på plats.

Det som fick Patrik att ta steget och satsa i Malung-Sälen var ett besök han gjorde i Sälen i somras.

– Jag såg alla cyklister i backarna och insåg att här finns en verksamhet året runt och ett större kundunderlag än jag anat. Jag hoppas och tror att vår satsning blir bra för Sälen och Malung!

Life Padel Sälen slår upp sina portar i december. Under våren 2021 kommer en utomhusbana att färdigställas.

Pontus Karlsson, tränare