Mats Oskarsson tog SM-brons i rallycross

Mats Oskarsson tog SM-brons i rallycross

I Rally Cross Nordic-serien, där Mats Oskarsson och hans Team MORX tävlar, körs inga enskilda SM-tävlingar. Istället läggs resultaten från deras ordinarie deltävlingar ihop till en SM-serie. I helgen stod det klart att Mats knep bronspengen, trots en riktigt dålig startposition.

De första två deltävlingarna kördes första helgen i juli, under torsdagen och senare lördag och söndag. I dessa slutade Mats 7:a och 2:a. Vädret på söndagen var det sämsta tänkbara: spöregn.

– Men jag gillar att köra i regn! Det är en annan körstil som jag tydligen behärskar eftersom vi kom 2:a.

I klippet nedan får du följa med i Mats bil under nämnda körning. Hur han och hans medtävlande fixar det är knepigt att förstå…

Inför den gångna helgens tredje och sista deltävling i SM-serien låg Mats 3:a. Dock strulade det under fredagen med både körningen och tekniken. Kanske för att det var soligt och fint?

– Det gick för långsamt, jag gjorde en del misstag och tekniken var inte med oss, så jag började tro att det inte skulle gå så bra. På lördag kväll lyckades vi till slut hitta en del inställningar på bilen, så på söndagen gick den fortare.

På grund av allt krångel under dagarna innan fick Mats starta i sista startspår som bil nummer 6, två billängder efter, i semi-finalen.

– Jag fick till en bra första högerkurva där jag åkte om två stycken. Sedan gjorde en förare framför mig ett misstag och jag kunde ”ta” även honom och köra över mållinjen som trea.

Mats med bronspengen i handen, flankerad av sonen Pontus. Foto: Anders Olsson

I år körs totalt fem tävlingar i Rally Cross Nordic-serien och där ligger Team MORX just nu på en sammanlagd 5:e plats. De två sista deltävlingarna körs i Danmark första helgen i september. Mats är nöjd med resultaten så här långt:

– En femteplacering så här långt är bra! Vi ser fram emot att köra de två sista – det ska bli riktigt kul! Visst är det lite trist att inte få köra inför publik, men just när man sitter i bilen och kör reflekterar man inte så mycket över det. Det märks mer i depån och på kvällarna, det blir inte samma stämning.