Låtsläpp i Malungs ishall

Länge har de styrande i MIF Hockey funderat på att det vore kul att ha en egen ”signaturmelodi” till föreningen. Som så ofta annars ligger slumpen bakom det faktum att man i söndags kväll äntligen kunde spela den nyskrivna: ”För vi är Malung”. Den framfördes av upphovsmännen med musiker.

 

Ola Olsson, marknadsansvarig i MIF Hockey, sprang i våras ihop med Mats Ymell, som visade sig vara låtskrivare och hockeypappa, inflyttad från Stockholm. De satte sig ned för att spåna på vad låten skulle handla om och vad man ville att den skulle förmedla. Det resulterade i några ledord som Mats och den infödde musikern Åke Edvinsson kunde jobba vidare med. Några av önskemålen var att låten skulle knyta an till det vi har, men även utveckla saker framåt. 

Mats och Åke upphovsmän

I söndags påannonserade speakern Gunnar ”Bullen” Olsson, i första periodpausen, att det var dags för låtsläpp och berättade lite om upprinnelsen till den unika premiären. Hallen släcktes ned och i mörkret tågade musiker ut på isen. Spotlights tändes och iförda matchtröjor framförde upphovsmännen ”Vi är Malung”, tillsammans med sångerskan Moa Kapla och musikerna Joel Hermansson och Jan Hedlund. 

En härlig stämning spreds i hallen under framförandet och det finns nog en och annan som går och nynnar på melodin numera. För de som vill höra mer kan man hitta låten på Spotify, men supporterlåten kommer självklart att dyka upp lite här och där framöver: på MIFs hockeys hemsida, i sociala medier och sist, men inte minst, på matcher. Fast kanske inte bara i hockeysammanhang. Publiken uppmanades att göra covers på låten, spelmän som rockmusiker – allt är välkommet. Man ser gärna att låten görs i många olika varianter och att den sprids så mycket som möjligt då budskapet inte är rent hockeybetonat – det är även en hyllning till Malung och hembygden. 

Just nu pågår arbetet med att färdigställa en musikvideo där man vill förmedla både nuoch dåtid, eftersom MIF nästa år fyller hela 100 år.