Johanna tävlade inför tomma läktare

Johanna tävlade inför tomma läktare

Johanna Skottheim från Transtrand åkte under torsdagen sprinttävlingen i Nove Mestos världscuptävling i skidskytte. Hon landade på en 34:e plats i resultatlistan. Under lördagen körde hon den första stafettsträckan på ett förträffligt sätt! På senare sträckor tappade tyvärr Sverige och blev till sist 7:a. På grund av Coronaviruset valde arrangörerna i Tjeckien att återbetala biljetterna till publiken för att minska smittspridningen, så Johanna och hennes medtävlande fick tävla inför tomma läktare.

Hur vad det att tävla utan publik?
Det är lite speciellt att tävla utan publik och såklart riktigt tråkigt eftersom det vanligtvis brukar vara grym stämning på tävlingarna här i Nove Mesto.

Hur kändes torsdagens lopp?
Under sprinten så är jag nöjd med skyttet. Det var svåra förhållanden och jag fick verkligen kämpa för varje skott så 90 % träff är ett godkänt resultat. Däremot så hade jag en sämre dag i spåret där kroppen inte riktigt fungerade som jag önskade men hoppas på att det vänder fort igen.

Och stafetten?
Tycker att kroppen är betydligt piggare än på sprinten och jag gör en mycket bättre insats i spåret. Svåra förhållanden på skjutvallen under sträckan vilket gjorde att jag fick kämpa rejält med skyttet, och framför allt med det liggande skyttet där jag tvingas till tre reservskott. Men summeringen är ändå en godkänd sträcka.

Johanna Skottheim

Några veckor har gått sedan din VM-debut. Hur summerar du den så här efter några veckor?
Själva loppet som jag fick köra är jag inte särskilt nöjd över. Jag var i bra form åkmässigt och gjorde en bra insats i spåret men sköt tyvärr några bom för mycket för att vara nöjd med resultatet. Men jag tar med mig mycket erfarenheter som jag kan ta med mig inför kommande mästerskap.

SM går i Boden i slutet av mars. Hur kommer uppladdningen att se ut?
Förhoppningsvis så har jag två helger kvar i världscupen innan SM avgörs i Boden. Först Kontiolahti som sedan följs av avslutningen i Oslo där jag såklart hoppas på att få köra båda helgerna. Om jag åker Oslo så hinner jag mer eller mindre bara hem och packa om väskan innan det bär av upp till Boden, så det blir ingen direkt uppladdning för SM.

Vilka förväntningar har du inför SM?
Jag hoppas på att vara pigg både fysiskt och mentalt så att jag kan knyta ihop den här säsongen på ett bra sätt. Det är många starka damer som kommer kämpa om medaljerna men jag hoppas på att vara en av de som är med och slåss åtminstone.