Hiskeligt söta Huskys

Peakpoints hundspannskennel har fått tillökning. De sex dundersöta valparna är av rasen Alaskan Husky. Mamma heter Kräm och pappa heter André. De föddes den 26e februari och är alltså en dryg månad gamla. Peter Karlsson och hans fru Anna driver Peakpoints hundspann med säte i Åkra (Lima), och verksamhet på fjället:

– Vi brukar ta en eller två kullar varje år för att hålla vår egen kennel igång, hittills i år har vi haft en kull och det är denna. Vi tvistar fortfarande om namnen på dem, utom på en – tiken som sitter med tassarna över kanten på bilden heter Maja. Vi kommer att behålla fyra av valparna till vår egen verksamhet och två kommer att säljas.

Peter och Anna är, liksom många andra småföretagare hårt drabbade av Coronakrisen.

– Vår verksamhet minskade kraftigt i mitten av mars, då vi hade många bokningar från utländska resebyråer. Vi bevakar nyheter om eventuella krisstöd. Vi har två anställda och förslaget med uppskjutna arbetsgivaravgifter kommer tyvärr inte att göra någon skillnad för oss, vi kommer ju inte att kunna hämta hem inkomsten senare då vi inte kan bedriva någon verksamhet.

De hiskeligt söta vit-brun-svarta pälsbollarna är lyckligt ovetande om detta faktum och mår gott med sina föräldrar och syskon. Om ett tag kommer de börja socialisera sig med övriga flocken och om sisådär sju månader kommer de få lära sig att ha sele och hantera spanndisciplin.

Peter Karlsson och hustrun Anna är de som driver
hundspannskenneln PeakPoints.