Första Skinnarslaget – en omedelbar succé!

Första Skinnarslaget – en omedelbar succé!

I förra veckan, med finalspel i helgen, arrangerade BK Skinnarna (Malungs egen bowlingförening) den allra fösta upplagan av tävlingen Skinnarslaget. Och det blev succé direkt. Uppslutningen var fantastisk och stämningen var på topp.

Tävlingen pågick med kvalspel från onsdag den 4 mars. Långväga gäster spelade sina kval under fredag och lördag för att inte behöva åka fram- och tillbaka under veckan. Denna individuella tävling hade 77 startande spelare och 128 spelade starter – siffror som är höga i Bowlingsverige, med tanke på att det var tävlingens premiär. Mikael Jernberg var en av arrangörerna och deltog även som tävlande:

– Det var en jättebra, rolig och trevlig tävling! Vår tävlingsledning har gjort ett utmärkt jobb. Vi har pratat länge om att arrangera den och nu blev det äntligen av. Frågar du andra deltagare, så tror jag faktiskt att succé kan vara ett ord de väljer. Alla medlemmar ställde upp överallt, i cafét, i restaurangen och allt var bara hur trevligt som helst!

I Skinnarslaget deltog spelare från Norge och Sverige och flera av dem deltar i elitserien. Glädjande för hemmaklubben var att hela fem man fanns med i finalspelet, där 16 spelare gör upp om de högsta placeringarna. En av dem nådde dessutom nästan hela vägen fram – Joakim Brandt var bara sex poäng från slutfinal och slutade därmed femma.

– Det var riktigt roligt att det gick så bra för oss hemmaspelare. Vi är en liten klubb som driver hallen själva och vi märkte i helgen att den är mycket uppskattad även av de som kommer bortifrån och är vana vid större lokaler. Vi bestämde samma dag som tävlingen avslutades att vi ska köra nästa år igen, säger Mikael.

Vann tävlingen gjorde Andreas Karlsson från Ludvika BK. För de som inte var på plats gick det att se starterna via BK Skinnarnas egen Youtubekanal. BK Skinnarna har till vardags två 8-mannalag som spelar seriespel, ett lag i division 2 och ett lag i division 3. I söndags kväll stoppades dessvärre allt seriespel p.g.a. smittspridningen av Coronaviruset.

Från vänster: Halvar Hagen Nilsen, BK Bågen (fyra), Sander Kastås-Lindstad, BK Bågen (trea), Andreas Karlsson, Ludvika BK (etta), Jonas Sjögren, BK Bågen (tvåa). Foto: Joakim Brandt.