Brännboll på skidor för Limas skidskyttar på säsongsavslutningen

Brännboll på skidor för Limas skidskyttar på säsongsavslutningen

I söndags eftermiddag hade barn- och ungdomarna i Lima Skidskyttegille säsongsavslutning på skidstadion i Lima, där de summerade säsongen och lade upp planerna inför den kommande. Uppslutningen var som vanligt bra och under en dryg timme spelade man brännboll, fikade och mottog ett tack för säsongen som varit.

Säsongen 20/21 har varit än mer speciell än den förra. 19/20 ströps allt tävlande i mitten på februari och i början av denna säsong fanns endast ett begränsat antal tävlingar för de aktiva, därefter sattes det stopp för hela programmet, precis som i fjol. Totalt har ungdomarna kunnat köra fyra tävlingar i den så kallade Gävle-Dala Cupen, varav en hemmatävling på stadion i Tandö.

– Det är inte bara tävlingarna som varit färre och annorlunda, även träningarna har varit anpassade. Vi har delat upp grupperna mer och kört övningar där man inte behöver röra vid varandra – allt för att hålla avstånd så mycket det går, säger Amanda Simonsson som är en av de fyra huvudtränare för barn- och ungdomar som föreningen har.

"Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder". Träning i ur och skur!

Under söndagens eftermiddag toppade man tävlandet med att ställa barn- och ungdomslaget mot föräldralaget i specialmomentet ”Brännboll med skidor på fötterna”…

– Jag tyckte vi kämpade på bra, säger Amanda, men barnen vann ändå till slut.

Säsongen 20/21 går till historien som en av de kortaste någonsin.

Barnens seger firades med korv och bröd och en utdelning av vätskeryggsäckar som alla aktiva fick som tack för den gångna säsongen. Utdelare var inga mindre än två av klubbens världsstjärnor Johanna Skottheim och Tobias Arwidson.

– Ja, det märks att barnen tycker det är roligt när de kommer hit. De säger inte så mycket, men det syns i ögonen på dem att de ser upp väldigt mycket till både Johanna och Tobias.

Nu får Limas skidskyttar vila fram till Nationaldagen, då det anordnas en träningsdag. Därefter kör man på med träningar fram till midsommar innan ytterligare ett uppehåll i juli månad. På säsongsupptakten i augusti brukar de åka på ett läger, men i år kommer detta att arrangeras på hemmaplan, för att anpassas till restriktionerna. Det kommer handla om rullskidor, löpning och cykel.

Träningsgruppen har i nuläget tjugotalet medlemmar i grupperna juniorer, äldre ungdomar och yngre ungdomar. Dessa tränas med hjälp av fyra huvudtränare och två hjälpledare.

Sopning av skjutvallen.