Baktips till Halloween

Hade du tänkt att baka något festligt och läskigt till Halloween? Här bjuder klass 5 från Ungärde skola på några tips om hur du enkelt kan piffa till klassiska bakverk, så de blir lite roligare (och mer passande för det stundande firandet) än vanligt. Det blir smaskens!

Klass 5 firade Halloween redan i förra veckan eftersom de nu är hemma på höstlov. Här ser du hela deras läskiga buffé, där de vitsigt inbjöd besökare att "hugga in".
Chokladcupcakes med frosting. Sockerögon och ögon av smarties. Mun av pingvinstång och spindelben av lakritsremmar. Bagare: Matilda.
Fladdermöss av chokladbollar rullade i chokladströssel. Ögon av pingvinstång och vingar av delade oreokakor. Bagare: Oscar
Spökbakelse. Skär en bit rulltårta och lägg ned den på en tallrik. Lägg på en klick grädde. Skär ut en cirkel av vit marsipan eller sockerpasta och lägg över. Dutta chokladsås som ögon och näsa. Bagare: Maximus
Spindelkakor. Grön mördeg med vit kristyr ovanpå. Dutta en klick färgad kristyr i mitten och dra ut den färgade kristyren till ett mönster med hjälp av en tandpetare. Bagare: Konrad
Kladdkakemuffins med maränger och "blod". Dekorera muffinsen med en maräng och häll över lite röd pyntgelé. Bagare: Alve
Kattbajs i kattsand. Spritsa ut chokladbollssmet till korvar och rulla dem i silverströssel. Bagare: Ella
Oreopumpor. Spritsa vit och svart kristyr i form av ögon och mun över kakorna. Klart! Bagare: Emil
Halloweenmonster. Fäst dumlebitar på oreokakan med hjälp av kristyr. Sätt fast egenhändigt gjorda kristyrögon ovanpå. Bagare: Alva
Marängspöken. Dutta chokladsås som ögon på hemmagjord maräng. Bagare: Adam
Marängspöken. Dutta chokladsås som ögon på köpta maränger. Bagare: Wille
Ytterligare en variant av chokladbollsfladdermöss. Bagare: Vera