Adams säsong förstördes av skada

Första tävlingen i årets serie i USA blev inställd på grund av för ymnigt snöande. På säsongens andra tävling, i mitten av december, kraschade Adam och bröt lårbenet. Hans säsong var därmed förstörd. Riktigt, riktigt surt då han var mer förberedd än någonsin och allt stämde.

– Jag hade lite trubbel i starten och låg långt bak. Jag körde upp mig succesivt och började få en bra position, när jag helt plötsligt fick ett kast på en av raksträckorna. Jag hoppade av och landade på båda fötterna, vilket jag gjort många gånger förr. Det var ingen speciellt hög höjd, men förmodligen högre fart än de gånger då det tidigare hänt. Det kändes inte så farligt, men det visade sig att jag brutit lårbenet.

Efter att ha fått en spik i låret på närliggande sjukhus åkte han hem till Lima, strax före jul. Givetvis är han rejält besviken.

Foto: Erika Holmberg

– Jag vet att jag hade väldigt bra chanser att åka riktigt bra denna säsong. Jag hade allt jag behövde för att kunna vinna. Allt stämde i teamet, vi hade nya duktiga mekaniker – vi låg bra till helt enkelt, så det var svårt att smälta.

I Kläppen, på egenhändigt byggda banor av kvarvarande konstsnö, har Adam börjat träna igen. Foto: Erika Holmberg

Nu har Adam läkt och precis kommit igång med träningen igen. Han har själv, med hjälp av pistmaskin, byggt två träningsbanor i Kläppens stora snowpark.

– Det känns som att jag snabbt har kommit tillbaka där jag vill vara. Än så länge klarar jag bara ett visst antal varv innan lårmusklerna säger ifrån, men jag har inte ont och det är huvudsaken. Jag hoppas att jag och Martin, en annan skotercrossåkare från Lima, kan träna här i Kläppen till slutet av maj.

Foto: Erika Holmberg

Adam har följt serien borta i USA hemifrån Lima, men inte utan viss frustration.

– Några gånger var jag uppe på nätterna för att se finalerna, men jag blev bara irriterad över att inte kunna vara med och sedan kunde jag inte somna om, så jag lade ner det. När de släpper tävlingarna på streamingtjänster snart ska jag sätta mig ner och titta ordentligt, analysera banor och så vidare.

Adam är riktigt revanschsugen och tacksam för att de lokala sponsorerna hänger i, trots att han inte kunnat tävla i vinter. Redan nu har han gjort lite små tester inför nästa säsong med skotern och han har sparat 9000 kubikmeter (!) snö under bark i Kläppen, för att förhoppningsvis komma igång med träningen redan i oktober. Han tänker göra allt för att komma igen. Med besked.

Adam längtar efter att få börja tävla igen. Foto: Erika Holmberg