14 ”Skinnkrokare” har kvalificerat sig till SM 2021

14 ”Skinnkrokare” har kvalificerat sig till SM 2021

I söndags avgjordes DM i traditionellt mete, i Västerdalälven. Resultatet avgjorde även om deltagarna blev uttagna
(i både lag- och individuell tävlan) till SM 2021, eller inte.

Sportfiskarnas regler säger att all fisk räknas utom gädda, men vanligast i älven är mört, abborre, löja, stäm, braxen och id, vilket var vad som kom upp under tävlingen. Däremot blev det inga mängder – fisken var helt enkelt inte ”på tag”. Ändå var deltagarna nöjda med tanke på den lysande solen och det finväder de bjöds på. Fotgängare och cyklister visade hänsyn till de tävlande, men när det gäller båttrafiken kunde det varit bättre. Vissa båtfarare styrde medvetet in mot land och åkte längsmed sträckan, något som upprörde de flesta deltagarna, då det fanns både flöten och andra tackel långt ute i vattnet.

Tävlingsdagen bjöd på strålande vackert väder. Foto: Jessica Wilhelmsson.

Uttagningen till SM 2021 är nu delvis klar. Söndagens tävling var direktkval för de som segrade eller placerade sig på andra plats, men det har tidigare även avgjorts två serietävlingar i länet. Vilka som gått vidare genom serietävlingarna är fortfarande oklart. Skinnkrokens meddelar vilka dessa är, så fort resultaten från distriktet har räknats ihop.

Klart i dagsläget är att följande personer är kvalade och kommer att representera Malung och FK Skinnkroken nästa år: Britta Ivansson (Äldre damveteran), Arne Jonsson (Äldre herrveteran), Kerstin Danielsson (Yngre damveteran), Susanne Ivansson (Dam senior) och Henrik Persson (Herr senior).

Vinnare! Foto: Jessica Wilhelmsson.

– SM har totalt 33 deltagare, varav 14 kommer från Skinnkroken. I år är det första gången på över 10 år som föreningen skickar ett juniorlag till nästkommande års SM, vilket är fantastiskt roligt! Det är svårt att rekrytera ungdomar till att vilja fiska idag men får man bara upp ögonen för sporten brukar resten lösa sig av sig självt. Att det just är Vilgot Mattsson, Andreas Dåhne och Dennis Sundén som kommer representera Malung och FK Skinnkroken är något som vi alla tycker är extra kul! Hoppas bara denna pandemi är förbi tills dess så att vi alla kan få njuta av den folkfest som ett riktigt bra SM-arrangemang faktiskt är, säger Jessica Wilhelmsson.

Skinnkroken sänder också ytterligare två lag till SM. Dessa är: Susanne Ivansson, Camilla I-Einarsson & Jessica Wilhelmsson (Dam senior) och Britta Ivansson, Kerstin Danielsson & Karin Andersson (Damveteran).