Undervisning på distans för eleverna på Centralskolan

Undervisning på distans för eleverna på Centralskolan

Från och med tisdagen den 13/10 går Centralskolan i Malung över till distansundervisning för eleverna i årskurs 6–9 på grund av att skolan haft positiva fall av Covid-19.

Rektor Rolf Höglund säger i ett meddelande som gått ut till vårdnadshavarna att man i samråd med Smittskyddet på Region Dalarna beslutat sig för att följa regeringens rekommendation, i syfte att bromsa smittspridningen av Covid-19.

Eleverna kommer i möjligaste mån, följa ordinarie schema och denna åtgärd skall därför inte betraktas som ett lov. Lärarna kommer att finnas online genom digitala verktyg såsom datorer, och program avsedda för distansstudier och det är mycket viktigt att eleverna tar ett extra stort ansvar under de här veckorna.

Distansundervisningen kommer i första hand att pågå under veckorna 42–43. Vecka 44 inträffar årets höstlov och vecka 45 hoppas man kunna återgå till vanlig undervisning igen.

Centralskolan kommer att vara fortsatt öppen för de elever som behöver hämta material eller prata med personal på elevhälsan, besöka biblioteket, träffa lärare eller rektor.