Mösspåtagning vid Malung-Sälens Gymnasieskola

Mösspåtagningen är inledningen på studentveckan, alla betyg är då satta och studenterna börjar sitt firande. Årets mösspåtagning på Malung-Sälens gymnasieskola gjordes igår digitalt. På förfrågan från studentkommittéen hade delar av gymnasiets personal med rektor Maria Holmqvist i spetsen, fixat en hälsning till alla avgångselever i form av en lite halvtokig film…

Grejen med det där ”halvtokiga” började förra året när låten ”Vi dricker Cava Apperol” framfördes av personalen på skolgården, men med den nya titeln ”Vi dricker Loka med citron”. I år gjorde man en cover på den gamla slagdängan: ”Islands in the stream”.

– Det är hälften allvar, hälften humor. Vi kände att vi behövde humor extra mycket i år, för även om det har gått väldigt bra så har det varit en tuff vår för både elever och lärare. Vi ville avdramatisera detta, genom att försöka locka fram skrattet. Vi har nog aldrig lagt ned så mycket tid på mösspåtagningen som i år, skrattar Maria.

I filmen håller även lärarna Anna Martinsson och Peter Isaksson ett väl avvägt tal med glimten i ögat.
Självklart fick eleverna, som avslutning, lyssna och framför sina skärmar sjunga med i ”Studentsången”, som är ett stående inslag under mösspåtagningen.

Peder Holmqvist stod bakom kameran och Mats Ymell hade hjälpt till med inspelningen av Dolly och Kennys sång.

Kolla in hela filmen här nedan.