Autoform nyanställer och bygger ut

Autoform nyanställer och bygger ut

Autoforms lokaler på Torspägärdet kommer att byggas ut, då Autoform expanderar och anställer ny personal. Ägaren Gunnar Bark tror att det kommer att handla om 5-10 nya tjänster.

Kommunalråd Hans Unander är glad över den satsning som Autoform nu gör:

– Fantastiskt roligt! Autoform är en av våra större privata arbetsgivare, så det här är bra för både de anställda och hela bygden, säger han i ett pressmeddelande.

Den nya utbyggnaden väntas omfatta ungefär 1200 m2 och innefatta produktionsyta med en del nya maskiner. Eventuellt blir det omgrupperingar av maskiner från bolagets övriga verksamheter runtom i landet. Vi når Autoforms ägare Gunnar Bark på telefon:

– De nyanställningar vi planerar för handlar i huvudsak om personal i den direkta produktionen. Vi räknar med att utbyggnaden är klar i vår. Vi håller på med förberedande arbeten just nu.

Företaget har åkt lite berg- och dalbana under coronapandemin.

– Vi hade det bekymmersamt i april och maj, men efter det har vi sett en kraftig återhämtning i vår bransch. Det är en helt annan fart på ekonomin och just nu har vi bra leveransplaner, även om det finns en ständig oro för den andra vågen. Det finns ju en del illavarslande tecken.

Gunnar framhåller Malung-Sälens kommuns goda förståelse för företagsamhet.

– Vi är nöjda med verksamheten och samarbetet med kommunen. Det skiljer en hel del runtom i landet när det kommer till arbetskraftssituationen och framför allt arbetskraftens stabilitet. I Malung är båda dessa kriterier väldigt positiva, vilket vi vet eftersom vi har lång erfarenhet på orten. Företaget startades ju av Malungsbor en gång i tiden och även om ägandet nu ligger utanför orten så är vi nöjda med vår personal där och tycker det är roligt att vi finns kvar och kan verka därifrån.