12 nya lägenheter i Sälen – och fler blir det!

Just nu byggs 12 nya lägenheter i Sälens by på ”hyllan” med utsikt över fjällen. Alla 12 bostadsrätterna var sålda innan första spadtaget togs. Nu inleds nästa etapp där man planerar att bygga ytterligare 12 nya lägenheter, med nästan samma utförande som de som nu är under byggnation.

Niklas Wahlström är representant för bostadsrättsföreningen Fjällblick som säljer objekten. Han är glad över att nästa etapp kan komma igång redan nu:

– Det visar att det finns ett stort behov av boende i Sälen. Roligt är också mixen av köpare i området. Det är både yngre som vill bosätta sig i Sälenfjällen och lite äldre som säljer sin villa. Vi har flera intressenter på kö så vår förhoppning är att de planerade lägenheterna kan börja byggas redan till hösten, säger Niklas.

Foto: BRF Fjällblick

Kommunalråd Hans Unander konstaterar att Malung-Sälen har ett gynnsamt läge, jämfört med många andra landsbygdskommuner:

– Sälenfjällen växer så det knakar och det kokar av framtidstro. Många vill flytta till Sälen och bosätta sig vilket jag såklart tycker är mycket glädjande. Det är inte många landsbygdskommuner som har en ökad inflyttning, men det har vi i Malung-Sälen. Det är avgörande att vi får till nya bostäder så att både tidigare bosatta och nya kan hitta ett bra, modernt och trevligt boende, säger Hans.

Inflyttning i de nya lägenheterna beräknas äga rum runt Luciahelgen i år.

Foto: BRF Fjällblick